ΗΠΑ: FBI και Υπηρεσία Μετανάστευσης σε σύγκρουση – Οι υπηρεσίες στο προσκήνιο

ΗΠΑ: FBI και Υπηρεσία Μετανάστευσης σε σύγκρουση – Οι υπηρεσίες στο προσκήνιο

Αναστάτωση στις ΗΠΑ καθώς το FBI και η Υπηρεσία Μετανάστευσης συγκρούονται για διαρροές και επιχειρήσεις επιβολής του νόμου. Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, χαρακτήρισε το FBI διεφθαρμένο, υποδεικνύοντας ότι η υπηρεσία φέρει ευθύνη για τις διαρροές πληροφοριών σχετικά με επιχείρηση επιβολής της μετανάστευσης στη Λατινική Αμερική. Το Λος Άντζελες, που πλήττεται από δασικές πυρκαγιές, φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές κοινότητες στη χώρα. Η εφημερίδα LA Times αποκάλυψε ότι η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) θα αναλάβει την επιχείρηση στοχεύοντας άτομα χωρίς νόμιμο καθεστώς ή με εκκρεμείς διαταγές απομάκρυνσης.

Η Νόεμ ανακοίνωσε μέσω του X ότι θα συνεργαστούν με κάθε υπηρεσία για να σταματήσουν τις διαρροές και να αντιμετωπίσουν τους διεφθαρμένους αξιωματούχους. Η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ, Παμ Μπόντι, επίσης συμμετείχε στη συζήτηση, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε διαρροή θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει δράση κατά αυτών που συμβουλεύουν παράνομους μετανάστες για να κρυφτούν.

Η ένταση αυξάνεται καθώς οι δύο υπηρεσίες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της επιβολής της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την νομιμότητα της διαδικασίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play