ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιτίθεται στο Associated Press, αποκαλώντας το ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιτίθεται στο Associated Press, αποκαλώντας το ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση

Ο Τραμπ καταγγέλλει το Associated Press για την άρνησή του να αναγνωρίσει την αλλαγή ονομασίας του Κόλπου του Μεξικού. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε δημοσίως στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, χαρακτηρίζοντάς το ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση, λόγω της άρνησής του να αποδεχτεί τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής. Η διοίκηση Τραμπ προσπαθεί να υπαγορεύσει δημόσια στον Τύπο ποιες λέξεις θα χρησιμοποιεί.

Επιπλέον, ο πρόεδρος έχει αναστείλει την πρόσβαση των δημοσιογράφων του AP στον Λευκό Οίκο και στο Air Force One μέχρι το πρακτορείο να συμμορφωθεί με το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει τη νέα ονομασία. Η Τζούλι Πέις, αρχισυντάκτρια του AP, δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας.

Το Associated Press, το οποίο έχει μακρά ιστορία στην αμερικανική δημοσιογραφία, τόνισε ότι ο Κόλπος του Μεξικού έχει αυτό το όνομα εδώ και περισσότερα από 400 χρόνια και το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ έχει ισχύ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρακτορείο αναμένει να συνεχίσει να αναφέρεται στον Κόλπο με το ιστορικό του όνομα, προσθέτοντας ωστόσο και τη νέα ονομασία που επέλεξε ο Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Τραμπ φαίνεται να προσπαθεί να ελέγξει τη δημοσιογραφία, απειλώντας με συνέπειες εάν οι δημοσιογράφοι δεν υπακούσουν στις διαταγές του. Το πρακτορείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1846, έχει κερδίσει τη φήμη ενός θεσμού της δημοσιογραφίας και παρέχει ειδήσεις σε πολλά μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός ΗΠΑ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play