Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης καταγράφει τις χώρες με τις πιο επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις για το 2025. Κάθε χρόνο, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) αναδεικνύει τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις. Με γνώμονα τις πιθανές εξελίξεις στους τομείς του πολέμου, της οικονομικής αστάθειας και της κλιματικής αλλαγής, ο κατάλογος αυτός φωτίζει περιοχές που κινδυνεύουν από σοβαρές κρίσεις, με τις χώρες αυτές να εκπροσωπούν το 82% των ανθρώπων που απαιτούν ανθρωπιστική βοήθεια, παρόλο που αποτελούν μόνο το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η Σομαλία, η οποία πλήττεται από συγκρούσεις και κλιματικές κρίσεις, διατηρεί την αυξημένη ανθρωπιστική ανάγκη. Παρά τη βοήθεια που παρέχεται, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με πάνω από 1,6 εκατομμύρια παιδιά να αναμένονται υποσιτισμένα το 2024 και 2025, περιορίζοντας την ανάπτυξή τους και την ικανότητά τους να έχουν υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Στο Μάλι, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κλιμακούμενη βία επιδεινώνουν την κατάσταση για τους αμάχους, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ένταση των επιθέσεων. Οι εκτοπισμένες κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, και η επισιτιστική ανασφάλεια παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα.
Η IRC προσφέρει συνεχιζόμενη βοήθεια και υποστήριξη στις πιο πληγείσες περιοχές, αντιμετωπίζοντας τις ανθρωπιστικές ανάγκες με βάση τις εκτιμήσεις της κατάστασης. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πληγέντων, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη, οικονομική βοήθεια και πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr