Ισραήλ: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις αεροπορικές επιθέσεις και οι καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους

Ισραήλ: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις αεροπορικές επιθέσεις και οι καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους

Αναλυτική έρευνα για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από το Ισραήλ στη Γάζα και οι επιπτώσεις στους αμάχους. Το Ισραήλ έχει αναπτύξει ένα σύστημα αναγνώρισης στόχων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να διεξάγει αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα, με συνέπεια τη δραματική αύξηση των θανάτων αμάχων, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Washington Post. Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους 15 μήνες στη Γάζα, με το 70% αυτών να είναι γυναικόπαιδα.

Η στρατηγική του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό πληθυσμό έχει κατακριθεί ως γενοκτονία από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα πολέμου. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή τη στρατηγική καθώς έχει συμβάλει σε μεγάλες απώλειες αμάχων.

Επιπλέον, ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι η χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έχει οδηγήσει σε μαζικές απώλειες, κατά πολύ υψηλότερες από αυτές σε άλλες συγκρούσεις. Οι IDF έχουν δηλώσει ότι οι ισχυρισμοί της έρευνας είναι ψευδείς και ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει συμβάλει στη μείωση των απωλειών αμάχων.

Στην ερευνητική ανάλυση παρουσιάζονται λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία αυτών των συστημάτων στην πολεμική δράση στη Γάζα, ενώ αξιολογούνται και οι αντιδράσεις αξιωματούχων που πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι επαρκής για την παροχή σαφών και ακριβών πληροφοριών. Η έρευνα εντοπίζει επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία επιλογής στόχων, η οποία μετέτρεψε τον πόλεμο σε μια ακόμα πιο βίαιη διαδικασία.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play