Καινοτομία και προκλήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα: Σημαντικές συζητήσεις στο ΕΤΒΑVIPEStudio

Καινοτομία και προκλήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα: Σημαντικές συζητήσεις στο ΕΤΒΑVIPEStudio

Η μεγάλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο αγροδιατροφικός τομέας είναι ότι μέχρι το 2050, σύμφωνα με τις μελέτες, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια, οπότε απαιτείται αύξηση της παραγωγής τροφής κατά 50% στα ίδια στρέμματα. Αυτό είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η σωστή διατροφή της ανθρωπότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Κ.Ν Ευθυμιάδης» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΕΤΒΑVIPEStudio, μέσα στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση με θέμα «Η καινοτομία στα αγροτικά προϊόντα», η Σοφία Τσέτου, εμπορική διευθύντρια της «CACTUS», υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα. Η καινοτομία είναι κάτι που σίγουρα υπάρχει και θα υπάρχει. Εμείς προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες συγκέντρωσης των απαραίτητων δεδομένων για σωστές αναλύσεις και μελέτες. Χρησιμοποιούμε Τεχνητή Νοημοσύνη για να συγκεντρώνουμε δεδομένα και να επιτυγχάνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε επίσης τη σημασία της αξιοποίησης του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού για την κάλυψη των νέων διατροφικών αναγκών. Ανέφερε παραδείγματα πριν και μετά την εφαρμογή βελτιώσεων στην παραγωγή βαμβακιού, όπου η απόδοση έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις ανησυχίες για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία και πως η ΕΕ έχει καθυστερήσει την έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Η συζήτηση εστίασε επίσης στην ανάγκη για υποδομές που θα επιτρέψουν τη συγκέντρωση και την αξιοποίηση των υδάτων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας.

Η σημασία της συνεργασίας ανθρώπινου παράγοντα και Τεχνητής Νοημοσύνης υπογραμμίστηκε, με τη διαβεβαίωση ότι οι μηχανές δεν θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους αλλά θα τους υποστηρίξουν στη λήψη αποφάσεων.

©

Loading

Play