ΚΚΕ: Η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού εξαφανίζεται από την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια

ΚΚΕ: Η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού εξαφανίζεται από την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια

Δείτε πώς το ΚΚΕ επισημαίνει την αναποτελεσματικότητα των αυξήσεων του κατώτατου μισθού απέναντι στην ακρίβεια και την φορολογία. Το ΚΚΕ εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, επικρίνοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, εστιάζοντας και στο ΠΑΣΟΚ. Όπως υπογραμμίζει ο Περισσός, οι μικρές αυξήσεις έχουν εξανεμιστεί λόγω της υπερφορολόγησης και της ανόδου των τιμών στα βασικά αγαθά. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθιστά αδύνατη την επιβίωση των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων με μισθό μόλις 746 ευρώ καθαρά, και η προγραμματισμένη αύξηση των 30 ευρώ για τους νεοδιόριστους δημόσιους υπαλλήλους κρίνεται κοροϊδία.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι οι μισθοί έχουν υποστεί σωρευτική μείωση άνω του 30% τα τελευταία 15 χρόνια, και η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων. Επίσης, υποστηρίζει ότι το 14% των εργαζομένων καλύπτεται από Συλλογικές Συμβάσεις, γεγονός που συμβάλλει στην παγωμένη κατάσταση των μισθών.

Η πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει σε μια συστηματική αποδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Οι νόμοι που θεσπίστηκαν το 2012 οδήγησαν σε δραματικές μειώσεις μισθών, επιβολή περισσότερων ωρών εργασίας, καθώς και κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Με τη θέσπιση αυτών των μέτρων επιδιώκεται η ενίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

Ενθαρρύνοντας τις κινητοποιήσεις, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Απρίλη, απαιτώντας δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς και επιστροφή των κομμένων δικαιωμάτων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play