<span id=seo_<a href=https://politic.
gr?p=1884372>meta>Αυξάνονται οι φόβοι για την παραπληροφόρηση γύρω από την κλιματική αλλαγή στα social media, με επιπτώσεις στην πληροφόρηση του κοινού. Η παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και τα φυσικά φαινόμενα στα social media προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς. Με τις παραπλανητικές πληροφορίες να παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο, το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. Η απόφαση της Meta να τερματίσει το πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων εγείρει ερωτήματα για την ποιότητα του περιεχομένου στις πλατφόρμες της.
Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, είχε δημιουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης για την Επιστήμη του Κλίματος το 2020, αλλά η κατάργηση του ελέγχου γεγονότων προκαλεί ανησυχίες για την πιθανότητα ενίσχυσης της παραπληροφόρησης. Οι ελεγκτές γεγονότων συνεργάζονται με τη Meta για να επισημαίνουν ψευδείς αναρτήσεις, όμως η διαδικασία θα αλλάξει, καθώς οι συμφωνίες με εξωτερικούς οργανισμούς θα τερματιστούν το Μάρτιο του 2025.
Αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη για στρατηγικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι καύσωνες και οι πλημμύρες, ενισχύουν την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες σε περιόδους κρίσης.
Οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο στη διαδικασία της ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας ακριβείς πληροφορίες για να προειδοποιούν για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Στις κρίσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, οι ανάγκες για αξιόπιστες πληροφορίες είναι πιο επιτακτικές από ποτέ. Ωστόσο, οι παραπλανητικές πληροφορίες μπορεί να παρεμποδίσουν αυτές τις διαδικασίες και να δημιουργήσουν σύγχυση σε ένα ήδη θολό τοπίο πληροφοριών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr