Ανακαλύψτε μια υγιεινή και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου που σας παραπέμπει σε οικογενειακά τραπέζια. Υπάρχουν πιάτα που φέρνουν στο μυαλό μας αναμνήσεις από την οικογένεια, όπως τα κοκκινιστά κεφτεδάκια, που θυμίζουν μεσημέρια Κυριακής. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, χρησιμοποιώντας κιμά κοτόπουλου, που είναι πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.
Το μυστικό της συνταγής είναι ότι δεν τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια πριν τα βάλουμε στη σάλτσα, διατηρώντας έτσι τη γεύση τους και την ποιότητα των υλικών.
Η σάλτσα παρασκευάζεται με ντομάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα και τριμμένο σκόρδο, ενώ για τα κεφτεδάκια, αναμειγνύουμε τον κιμά κοτόπουλου με σκόρδο, κρεμμύδι, αυγό, μαϊντανό, φρυγανιά και γραβιέρα. Τα κεφτεδάκια πλάθονται σε μπάλες και τοποθετούνται στο τηγάνι κατά τη διάρκεια παρασκευής της σάλτσας.
Η συνταγή για τις πατάτες φούρνου είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες οδηγίες.