Κόλιν Φάρελ: Η διάγνωση του γιου του με σύνδρομο Angelman τον οδήγησε στην απεξάρτηση

Κόλιν Φάρελ: Η διάγνωση του γιου του με σύνδρομο Angelman τον οδήγησε στην απεξάρτηση

Ο Κόλιν Φάρελ αποκαλύπτει πώς ο γιος του με σύνδρομο Angelman τον ενέπνευσε να απεξαρτηθεί από ναρκωτικά και αλκοόλ. Ο ηθοποιός Κόλιν Φάρελ πάλευε για καιρό με την εξάρτησή του από ουσίες. Ένα μοιραίο γεγονός, όμως, τον έκανε πριν χρόνια να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη νηφαλιότητα. Αυτό το γεγονός δεν είναι άλλο από την άφιξη του γιου του, Τζέιμς.

Ο 21χρονος σήμερα γιος του Κόλιν Φάρελ πάσχει από το σύνδρομο Angelman και ο σταρ του Χόλιγουντ περιέγραψε τη διάγνωση του παιδιού του ως την κινητήριο δύναμη που τον ώθησε να απέχει από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο Τζέιμς ήταν 2 ετών όταν αποφάσισα να σταματήσω, δήλωσε ο 48χρονος στην Daily Mail.

Εκείνη τη χρονιά, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο γιος του έχει μια σπάνια νευρογενετική διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και προκαλεί αναπτυξιακές και νοητικές δυσκολίες. Η ενημέρωση αυτή οδήγησε τον Φάρελ να αλλάξει πορεία στη ζωή του. Μάλιστα, ο ίδιος είπε: Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν να κόψω το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ήταν το γεγονός ότι ήξερα πως είχε προβλήματα υγείας. Όλα τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς τους ή κάποιον που να τα φροντίζει.

Στη συνέντευξή του στην Daily Mail, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ τόνισε χαρακτηριστικά: Ο Τζέιμς με δίδαξε να βρω μέσα μου την επιθυμία να ζήσω, ακόμα κι αν αρχικά η σκέψη μου ήταν πως θέλω να ζήσω για να είμαι εκεί για αυτόν. Ο Κόλιν Φάρελ, που είναι επίσης πατέρας του 15χρονου Χένρι, δήλωσε ότι πριν απεξαρτηθεί, κατανάλωνε περίπου τρία μπουκάλια Jack Daniels, δώδεκα μπουκάλια κόκκινου κρασιού και 60 μπύρες την εβδομάδα.

Τι είναι το σύνδρομο Angelman

Το σύνδρομο Angelman είναι μια νευρογενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σοβαρή νοητική υστέρηση και ευδιάκριτα δυσμορφικά χαρακτηριστικά προσώπου. Ο επιπολασμός του συνδρόμου υπολογίζεται να είναι 1/10.000 με 1/20.000 σε όλο τον κόσμο. Οι ασθενείς με σύνδρομο Angelman φαίνονται φυσιολογικοί κατά την γέννηση.

Στους πρώτους 6 μήνες της νεογνικής περιόδου, μπορεί να εμφανιστούν δυσκολίες στη σίτιση και υποτονία, που ακολουθούνται από αναπτυξιακή καθυστέρηση μεταξύ 6 μηνών και 2 ετών. Σε γενικές γραμμές, τα τυπικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου περιλαμβάνουν σοβαρή νοητική υστέρηση, απουσία λόγου, και μερικές φορές αταξία και επιληπτικές κρίσεις από το πρώτο έτος ζωής.

Loading

Play