Κοντοζαμάνης: «Είναι επιτακτική ανάγκη η συνένωση των κλινικών»

Σε επερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα στην Βουλή απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης.

«Αν αυτό δεν είναι κατασπατάληση δυνάμεων και ανθρώπινων πόρων τότε αναρωτιέμαι τι είναι», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, τονίζοντας πως «ούτε το ΕΣΥ δεν μπορεί άλλο να αντέξει τον συγκεκριμένο κατακερματισμό δυνάμεων, ούτε βεβαίως και οι πολίτες που απαιτούν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας από ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο κ. Κοντοζαμάνης για την πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας ανέφερε: «η πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας προβλέπει τη συνένωση των ορθοπεδικών τμημάτων προκειμένου, να καταστούν λειτουργικότερα και πλήρως στελεχωμένα με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν και νέα τμήματα, όπως για παράδειγμα, πνευμονολογικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.»

«Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στις περιπτώσεις που ανατίθεται η διεύθυνση μίας κλινικής σε έναν γιατρό» ενώ τόνισε, ότι «η αξιολόγηση διασφαλίζει ότι θα έχουμε τους καλύτερους ιατρούς και αποτελεί μέτρο προσέλκυσης αξιόλογου ιατρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Δείτε επίσης: Αυστρία: Δωρεάν μοριακά τεστ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ