Διαδικασία παραγωγής καλλιεργημένου κρέατος από Ιάπωνες ερευνητές υπόσχεται νέα προοπτική στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Οι Ιάπωνες ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο έχουν προχωρήσει σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη στον τομέα της βιοτεχνολογίας, κατασκευάζοντας το πρώτο κομμάτι ατόφιου καλλιεργημένου κρέατος, το οποίο μιμείται καλύτερα την υφή του πραγματικού κοτόπουλου. Χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο τεχνητό κυκλοφορικό σύστημα που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, η ομάδα παρήγαγε κομμάτια κοτόπουλου με πλάτος επτά εκατοστών και βάρος 11 γραμμάρια, ποσότητα παρόμοια με εκείνη μιας κοτομπουκιάς.
Αυτό το επίτευγμα, το οποίο σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στη διαδικασία παραγωγής καλλιεργημένου κρέατος, έχει την προοπτική να επηρεάσει την αγορά των τροφίμων. Αν και η ομάδα δεν έχει δοκιμάσει το τελικό προϊόν, αναγνωρίζει ότι οι προκλήσεις παραμένουν, κυρίως λόγω του κόστους παραγωγής και της ανάγκης για καθαρές πρώτες ύλες. Οι ερευνητές έχουν ήδη συνδεθεί με βιομηχανίες για την εμπορική αξιοποίηση της νέας μεθόδου.
Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία εκτιμάται ότι μπορεί να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το συμβατικό κρέας, όπως μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και δυνατότητες εφαρμογής στην αναγεννητική ιατρική για την παραγωγή μοσχευμάτων. Οι ερευνητές ελπίζουν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία στο μέλλον, προσφέροντας έτσι νέες λύσεις στον τομέα της διατροφής και της ιατρικής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr