Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή κοτόπιτα με λαχανικά για ένα απολαυστικό και εύκολο γεύμα. Μπορεί τις καθημερινές οι περισσότεροι από εμάς να τρώμε κάτι γρήγορο στο γραφείο και κάτι άλλο ελαφρύ το βράδυ στο σπίτι, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα παίρνουμε το φουλ πακέτο: δείπνο με αρχή, μέση και τέλος. Και για αυτές τις τελευταίες ετοίμασε μια συνταγή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μια συνταγή δυο σε ένα, καθώς μπορεί η κοτόπιτα να είναι πίτα, αλλά λειτουργεί ως κυρίως πιάτο, όπως επισήμανε ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Και το αποτέλεσμα μας έφερε στο μυαλό γεύσεις και αρώματα από τις διακοπές στο χωριό.
Τα υλικά είναι τα εξής: 400 γρ. στήθος κοτόπουλο, 2 λευκά κρεμμύδια, 1 καρότο, 2 πράσινες πιπεριές, 2 κόκκινες πιπεριές, 1 πράσο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά, 100 γρ. κίτρινο καπνιστό τυρί, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 6 χωριάτικα φύλλα και 50 ml ελαιόλαδο.
Το μυστικό: Δεν κόβουμε ποτέ ζεστές τις πίτες, γιατί θρυμματίζεται το φύλλο.
Η διαδικασία: Σε ένα τηγάνι, όπου έχουμε βάλει λίγο λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο για να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το πράσο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Την ίδια ώρα ρίχνουμε λάδι στο ταψί, το αλείφουμε και βάζουμε διπλό φύλλο στο κάτω μέρος. Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε φτιάξει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε το φύλλο, αλείφουμε πάλι λάδι και προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω. Τα περνάμε με λίγο λάδι με το πινέλο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μία ώρα στους 175 βαθμούς.