Λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο: Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο: Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο σε μόλις 30 λεπτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα λαζάνια είναι αγαπημένα πολλών. Ωστόσο, η κοινή πεποίθηση ότι η προετοιμασία τους απαιτεί πολύ χρόνο έχει ως αποτέλεσμα να τα αποφεύγουν οι περισσότεροι. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μια εύκολη και απολαυστική εκδοχή της συνταγής, που απαιτεί μόλις 30 με 35 λεπτά προετοιμασίας. Η συνταγή περιλαμβάνει λαζάνια με κιμά, ντομάτα και ανθότυρο, και είναι πεντανόστιμη.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

– 1 συσκευασία λαζάνια

– 200 γρ. μοτσαρέλα

– 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 τριμμένα καρότα

– 3 τριμμένες ντομάτες

– 1 κ.σ. πελτέ

– 1 κ.γ. κανέλα

– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

– 1 κ.σ. ρίγανη

– 50 ml ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 250 γρ. ανθότυρο

– 200 γρ. τυρί cottage

– 1 αβγό

Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να βράσουμε τα λαζάνια πριν τα βάλουμε στο ταψί, καθώς η υγρασία από τον κιμά τα ψήνει σωστά.

Για την προετοιμασία, αρχίζουμε φτιάχνοντας τον κιμά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε για τα μακαρόνια, προσθέτοντας πάπρικα, ρίγανη, δάφνη, κανέλα, λίγο πελτέ ντομάτας και νερό. Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το ανθότυρο, το cottage και το αυγό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε τα φύλλα λαζανιών και προσθέτουμε λίγη τριμμένη ντομάτα. Κατόπιν, τοποθετούμε τον έτοιμο κιμά, καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με επιπλέον φύλλα λαζανιών. Ρίχνουμε ξανά ντομάτα και, τέλος, την μπεσαμέλ που έχουμε φτιάξει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Ένας κανόνας που πρέπει να θυμόμαστε: τα λαζάνια δεν πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα για να απολαύσουμε τη γεύση τους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play