Ανακαλύψτε τη μαρινάδα που θα ενισχύσει τη γεύση των ψητών κρεάτων την Τσικνοπέμπτη. Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και η παράδοση της κρεατοφαγίας είναι πιο έντονη από ποτέ. Σε κάθε ελληνικό τραπέζι, τα ψητά κρέατα έχουν την τιμητική τους, καθώς οι γεύσεις και οι μυρωδιές από τα κρέατα που ψήνονται στα κάρβουνα γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Η μαρινάδα είναι το μυστικό που θα απογειώσει τη γεύση του κρέατος. Αυτή η εύκολη και νόστιμη μαρινάδα με γιαούρτι υπόσχεται να μετατρέψει τα ψητά σας, ειδικά τα χοιρινά, σε πραγματική λιχουδιά.
### Υλικά που θα χρειαστείτε:
– 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
– 3-4 σκελίδες σκόρδο
– 1 κ.γ. πάπρικα
– 2 κλαράκια δενδρολίβανο ή θυμάρι
– 6 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– Αλάτι και πιπέρι
### Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε τα σκόρδα στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπολ με το γιαούρτι, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1-2 ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ. Πριν το ψήσιμο, προσθέστε το δενδρολίβανο ή το θυμάρι. Η γεύση των ψητών σας θα ενθουσιάσει οικογένεια και φίλους. Συνοδέψτε τα με τραγανές πατάτες φούρνου και απολαύστε την Τσικνοπέμπτη με αγαπημένα πρόσωπα.
*Πηγή: Vita*
Πηγή περιεχομένου: in.gr