Λύσεις πληροφορικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την HPE

Λύσεις πληροφορικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την HPE

Τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις να μισθώνουν αντί να αγοράζουν τον εξοπλισμό πληροφορικής και να πληρώνουν για αυτόν ανάλογα με τη χρήση που κάνουν παρέχει η Hewlett Packard Enterprise, η οποία ανακοίνωσε χθες Τρίτη στο Μόναχο τη νέα υπηρεσία Greenlake Central που διευκολύνει τη διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων, είτε βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των εταιρειών είτε στο «σύννεφο» (cloud).

Το νέο προϊόν διασφαλίζει επίσης την τήρηση των κανονισμών που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (ελέγχοντας π.χ. ποιοι εργαζόμενοι επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία των πελατών μιας τράπεζας ή το ιατρικό ιστορικό των πελατών μιας ασφαλιστικής εταιρείας). Το προϊόν σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΡΕ Αντόνιο Νέρι που έκανε την παρουσίαση στο πλαίσιο της έκθεσης / συνεδρίου Discover More Munich υπόσχεται χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία χρήσης. Συνοδεύεται επίσης από συμβουλευτικές υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιλέξουν ποια λύση είναι προτιμότερη (από άποψη οικονομίας, ταχύτητας αλλά και ασφάλειας των δεδομένων) για την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων : εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας ή στο cloud. 

Η ΗΡΕ δραστηριοποιείται στη χώρα μας σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Ναυτιλία και η Βιομηχανία, ενώ διατηρεί παρουσία και στις υποδομές του Δημοσίου. Στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στο κομμάτι του Τουρισμού όπου η αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πληρότητας, περισσότερα έσοδα και υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Η λήψη και επεξεργασία των δεδομένων θα παίζει ολοένα αυξανόμενο ρόλο στην οικονομία καθώς με την πρόοδο της τεχνολογίας ο όγκος τους πολλαπλασιάζεται. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις το 2022 θα υπάρχουν 55 δισεκ. διασυνδεδεμένες στο Ίντερνετ συσκευές ενώ το 75 % των δεδομένων θα παράγεται εκτός των παραδοσιακών data centers. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα μπορεί να λαμβάνονται από πηγές, όπως smartphones, tablets ή αισθητήρες συσκευών, και αν οι επιχειρήσεις τα διαχειριστούν σωστά, ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερη αποτελεσματικότητα και καινοτομία.

Ένα παράδειγμα εφαρμογής είναι οι έξυπνες πόλεις: στο Discover More Munich παρουσιάστηκε σχετική εφαρμογή που διαχειρίζεται τον δημοτικό φωτισμό, παρακολουθεί με κάμερες την κίνηση στους δρόμους και χαμηλώνει την ένταση του φωτός (άρα και την κατανάλωση ενέργειας) όταν δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ειδοποιεί τους πεζούς με ηχητικό σήμα όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει με υπερβολική ταχύτητα και ειδοποιεί την αστυνομία αν «ακούσει» πυροβολισμούς.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play