Μ. Βαρβτισιώτης: Από την Ευρώπη προσδοκούμε μια ισχυρή πολιτική δήλωση καταδίκης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης

Μ. Βαρβτισιώτης: Από την Ευρώπη προσδοκούμε μια ισχυρή πολιτική δήλωση καταδίκης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης

Από την Ευρώπη προσδοκούμε μια ισχυρή πολιτική δήλωση καταδίκης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, τόνισε ενόψει της συμμετοχής του στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

   Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real FM, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΕΕ όσον αφορά στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην ελληνική προσδοκία από την Ευρώπη, η οποία είναι μία ισχυρή πολιτική δήλωση, που θα έχει να κάνει με τη σταθερότητα στη λεκάνη της Μεσογείου και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που πυροδοτούν εντάσεις και συγκρούσεις, έστω κι αν αυτές είναι στο διπλωματικό επίπεδο, τονίζοντας ότι αναμένεται μία σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

   Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία πηγαίνει στις Βρυξέλες με μία σκληρή ατζέντα, έχοντας ως στόχο να θέσει όλο αυτό το πλαίσιο, καθώς επίσης και να ενημερώσει τους εταίρους για το τι συμβαίνει, αλλά ακόμα περισσότερο να ζητήσει να υπάρχει μια ομόφωνη θέση και καταδίκη. Κατόπιν, όπως σημειώνεται, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση, τονίζοντας ότι αναμένεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή από όλους τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, να επικυρώσουν αυτήν την φρασεολογία, αυτή τη δήλωση και να την κάνουν κομμάτι των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

   Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι την ελληνική πλευρά δεν την ενδιαφέρει να στρατιωτικοποιήσει την οποιαδήποτε διπλωματική κρίση με την Τουρκία και ότι δεν είναι προς όφελος κανενός η δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου, τονίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, η Τουρκία θα απομονωθεί πλήρως από τον ευρωπαϊκό περίγυρό της και ότι η στρατιωτικοποίηση των διπλωματικών κρίσεων έχει διδάξει ιστορικά ότι δεν έγινε πάντοτε με τους καλύτερους όρους.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play