Ανακαλύψτε τρεις εξαιρετικές συνταγές με μακαρόνια που συνδυάζουν γεύση και ποιότητα. Εύκολες, αλλά και ποιοτικές συνταγές. Γίνεται αυτός ο συνδυασμός; Εννοείται, ας είναι καλά τα ζυμαρικά. Ακολουθούν τρία πιάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, που παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά.
Μακαρονάδα τσουχτή
Τα υλικά
– 500 γρ. μακαρόνια Νο5
– 400 γρ. μυζήθρα ξερή
– 100 ml ελαιόλαδο
– 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 6 αυγά
– 1 κγ. μπούκοβο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό
Από τις συνταγές που μπορεί να μοιάζει εύκολη αλλά δεν είναι. Το μυστικό είναι στην ξερή μυζήθρα που πρέπει να την κάψεις, χωρίς να… καεί όμως.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι που καίει, ρίχνουμε πρώτα λάδι και μετά το βούτυρο για να λιώσει. Η πρώτη κίνηση είναι να ρίξουμε μέσα την ξερή μυζήθρα – ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Θέλουμε να τραγανίσει και να γίνει ξανθό. Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο τηγανάκι κάνουμε ένα τηγανητό αυγό.
Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα λεμονιού
Τα υλικά
– 400 γρ. σπαγγέτι
– 10 γαρίδες Νο2
– 2 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 φινόκιο
– 100 ml νερό από τα ζυμαρικά
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– 1 ματσάκι μαϊντανός
– 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
– χυμό από 2 λεμόνια
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– 60 ml ελαιόλαδο
– 50 γρ. βούτυρο
– 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό
Για να κρατήσετε τραγανή και μπαμπάτσικη τις γαρίδες σας, τις ψήνετε ακριβώς δύο λεπτά.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη σπαγγέτι μας, όπως μας αρέσει. Σε ένα τηγάνι με λάδι που έχει κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, λίγο μπούκοβο, το φινόκιο και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λεμόνι, αμέσως μετά προσθέτουμε τη σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
Λιγκουίνι με πέστο παντζαριού και κοτόπουλο
Τα υλικά
– 500 γρ. λιγκουίνι
– 2 φιλέτα κοτόπουλο
– 1 μικρό μπρόκολο
– 2 καρότα
– 2 κολοκύθια
– αλάτι
– πιπέρι
Για την πέστο:
– 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
– 100 γρ. βασιλικός
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 60 γρ. καρύδι
– 80 γρ. φέτα
– 50 ml ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό
Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες συνταγές είναι ότι στην πέστο παντζαριού αντί για κουκουνάρι (που βάζουν στην πέστο βασιλικού) προσθέτουμε καρύδι.
Η διαδικασία
Για την πέστο: Σε ένα μίξερ βάζουμε το βρασμένο παντζάρι, το καρύδι, μπόλικο βασιλικό, το λάδι και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγη φέτα στο μείγμα και χτυπάμε ξανά. Για το κοτόπουλο: Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μπουκιές. Προσθέτουμε λίγο καλαμπόκι, το καρότο, το κολοκύθι, το σκόρδο και το μπρόκολο, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε. Αφού έχουμε σοτάρει το κοτόπουλο, το σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε την πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφού έχουμε βράσει τα λιγκουίνι (όσο κι όπως μας αρέσει), προσθέτουμε το κοτόπουλο και την πέστο παντζαριού και ανακατεύουμε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr