Μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες: Μια συνταγή γεμάτη γεύση

Μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες: Μια συνταγή γεμάτη γεύση

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή για λαχανοντολμάδες και απολαύστε μια γευστική εμπειρία γεμάτη αναμνήσεις. Υπάρχουν τα φαγητά εκείνα που αν μπορούσαμε θα τα τρώγαμε κάθε μέρα, αλλά τελικά έρχονται στο πιάτο μας μια στο τόσο εξαιτίας της άρνησης που έχουμε να τα φτιάξουμε. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι λαχανοντολμάδες. Γι’ αυτό ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδειξε μια συνταγή που μπορούν να κάνουν όλοι.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Βuongiorno με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή πιο μαμαδίστικη πεθαίνεις. Μίλησε με ειλικρίνεια για αυτήν: δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι μπελαλίδικη. Έχει αρκετή προετοιμασία και χρειάζεται υπομονή, αλλά όταν τα πράγματα μπουν σε μια σειρά είναι παιχνιδάκι.

Τα υλικά:

– 1 μεγάλο λάχανο

– 100 γρ ρύζι καρολίνα

– 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά σπάλα

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 1 πράσο

– 1 καρότο

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 ματσάκι άνηθο

– 1/2 ματσάκι μαϊντανός

– 15 φύλλα δυόσμου

– 500 ml ζωμό λαχανικών

Για το αυγολέμονο:

– 2 κρόκοι αυγού

– χυμό από 2 λεμόνια

– 1 κσ κορν φλάουρ

– ζωμό από τους λαχανοντολμάδες

Το μυστικό:

Λάχανα έχουμε και το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Όμως αυτά των θερινών μηνών δεν είναι τρυφερά, γι’ αυτό ο λαχανοντολμάς είναι ένα καθαρόαιμο χειμωνιάτικο πιάτο.

Η διαδικασία:

Παίρνουμε το λάχανο, αφαιρούμε το κοτσάνι και το βάζουμε να βράσει όλο μαζί για να μαλακώσει, όχι φύλλο φύλλο. Περίπου 15 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 15 από την άλλη. Μόλις βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (όχι εντελώς) και μετά βγάζουμε τα φύλλα. Προσοχή: το νερό από το λάχανο το κρατάμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε: το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το άνηθο, το καρότο, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το φύλλο, το χτυπάμε λίγο, γεμίζουμε με το μείγμα και το κλείνουμε καλά. Προσοχή: δεν το γεμίζουμε όλο το φύλλο γιατί θα ανοίξει στο ψήσιμο.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε στη βάση 1-2 φύλλα λάχανου για να μην καεί το φαγητό, προσθέτουμε λίγα μυρωδικά, βάζουμε τους λαχανοντολμάδες και προσθέτουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play