Μάνος Κόνσολας: Σε όλη την Ελλάδα, έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί 66 ιαματικές πηγές

Μάνος Κόνσολας: Σε όλη την Ελλάδα, έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί 66 ιαματικές πηγές

Σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός, χθες, στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, «ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών “Απόλλωνα” στην Ικαρία».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η υπόθεση της αναγνώρισης του ιαματικού πόρου καθυστερούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για το θέμα, είπε, επίσης, ότι, μετά τις μικροβιολογικές αναλύσεις, που κατατέθηκαν στις 12 Ιουλίου, και τα τοπογραφικά διαγράμματα, που κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου γνωμοδότησε θετικά για την αναγνώριση του ιαματικού πόρου και, χθες, υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά.

Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να προχωρήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα υγείας (μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις κ.ά.) πολιτών και τουριστών, μια μεγάλη και αναξιοποίητη για την Ελλάδα αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ενθαρρυνθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες, αλλά και συμπράξεις των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στον τουρισμό Υγείας, ο Μάνος Κόνσολας προανήγγειλε, επίσης, την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί και τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού Υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΚΑΧ

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play