Με τον Παπαθανάση συνεχίζει το μασάζ στους γαλάζιους αντάρτες το Μαξίμου

Με τον Παπαθανάση συνεχίζει το μασάζ στους γαλάζιους αντάρτες το Μαξίμου

Συνεχίζεται το μασάζ σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξέφρασαν ανοιχτά γκρίνιες και διαφωνίες σε κρίσιμους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, με το Μαξίμου να επιστρατεύει, αυτή τη φορά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση για να σώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Παπαθανάσης, που χειρίζεται ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γαλάζιους βουλευτές, όπως οι εκταμιεύσεις των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και εκείνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να συναντηθεί με διαφωνούντες, προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί άλλα τρία μασάζ κυβερνητικών βουλευτών, κατά σειρά, από την Νίκη Κεραμέως, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το μασάζ Κεραμέως για τα εργασιακά

Με την ενημέρωση από την Νίκη Κεραμέως, για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, άνοιξε η αυλαία, στις 24 Σεπτεμβρίου, του μασάζ που κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο η κ. Κεραμέως σε δηλώσεις της, όσο και πηγές της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, επιχείρησαν να αποτάξουν κάθε σκέψη που συνδέει την ενημέρωση των βουλευτών με το κοινοβουλευτικό αντάρτικο των 11, αλλά και τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

Οι συζητήσεις αυτές είναι πολύ γόνιμες, εγώ πάντα τις επιδίωκα. Ακούμε τη βάση, μας μεταφέρουν τα ερεθίσματα των πολιτών. Εγώ προσωπικά συναντιέμαι διαρκώς με βουλευτές, πολλές προτάσεις έρχονται από βουλευτές, δήλωσε σχετικά η Νίκη Κεραμέως.

Μασάζ κατά της ακρίβειας από τον Θεοδωρικάκο

Τη σκυτάλη από τους Νίκη Κεραμέως και Άδωνη Γεωργιάδη, πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στην αίθουσα της Γερουσίας, στις 15 του μηνός, ενημέρωσε τους βουλευτές για θέματα αρμοδιότητάς του.

Το ενδιαφέρον, πάντως, στην έναρξη της συζήτησης, ήταν περιορισμένο καθώς στην αίθουσα δεν βρίσκοταν περισσότεροι από 40 βουλευτές

Αποδέκτης αρκετών παραπόνων για τη λειτουργία της αγοράς και την αλματώδη αύξηση των τιμών έγινε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην κλειστή ενημέρωση που παρείχε σε βουλευτές της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, γκρίνιες ακούστηκαν από τους Γιώργο Βλάχο, Γιάννη Παππά, Θανάση Καββαδά και Βασίλη Υψηλάντη.

Ο κ. Βλάχος που είχε ξεσπαθώσει, τις προηγούμενες ημέρες, κατά του Κωστή Χατζηδάκη, μίλησε για πλαφόν κέρδους συνοδευτικά με σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς. Προειδοποίησε μάλιστα πως αν δεν γίνει αυτό, κάθε προσπάθεια θα μοιάζει με τρύπα στο νερό.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος φέρεται να ζήτησε από τον βουλευτή να οργανώσουν συνάντηση στο υπουργείο για ανταλλαγή προτάσεων. Τα έχω πει στον πρωθυπουργό. Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, του απάντησε με νόημα ο βουλευτής.

Για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό το μασάζ από τον Γεραπετρίτη

Τελευταίος στη σειρά, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενημέρωσε τους γαλάζιους βουλευτές, που είναι και μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για τα εθνικά μας θέματα, ενόψει και της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν συνολικά 28 βουλευτές μέλη, από τους 32 που διαθέτει η ΝΔ στην Επιτροπή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης φέρεται να αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το θέμα δεν υπήρχε καν στην ατζέντα του ΟΗΕ, ατάκα που εκλήφθη ως αιχμή κατά του προκατόχου του, Νίκου Δένδια

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους βουλευτές πως δεν συμφωνεί με το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό, λέγοντας πως έχει σοβαρές αντιρρήσεις και διαβεβαιώνοντας πως θα επανεξεταστεί.

Υπενθυμίζεται πως το νέο χωροταξικό προκάλεσε σοβαρές συζητήσεις και ενστάσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι η απαγόρευση τουριστικής ανάπτυξης σε ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων χωρίς υποδομές οικονομικής δραστηριότητας, αντιτάσσεται στις θέσεις της χώρας αφού, σύμφωνα με Δίκαιο της Θάλασσας, αποκλείει δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Loading

Play