Στη Μεγάλη Βρετανία, προτείνονται εναλλακτικές ποινές τύπου καραντίνας για εγκληματίες με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των φυλακών. Ανοιχτή είναι η συζήτηση στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εγκληματίες στις φυλακές. Οι κυβερνητικοί δικηγόροι υποστήριξαν ότι μια εναλλακτική προσέγγιση θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνθήκες παρόμοιες με τα lockdown κατά την περίοδο της πανδημίας Covid.
Η πρόταση του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου αφορά την εξερεύνηση της δημιουργικής χρήσης της ποινής, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων μέτρων για κατ’ οίκον κράτηση μη βίαιων παραβατών. Το σώμα, που εκπροσωπεί τους δικηγόρους στην Αγγλία και την Ουαλία, προτείνει τη δυνατότητα δημιουργίας φυλακών μερικής απασχόλησης, που θα διευκολύνουν την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Μια μεγαλύτερη χρήση των 20ωρων απαγορεύσεων κυκλοφορίας ως εναλλακτική της κράτησης θα προσέφερε ποικίλα οφέλη, όπως υποστηρίζεται σε έγγραφο που υποβλήθηκε για επανεξέταση. Σύμφωνα με την πρόταση, παρόμοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν να εισαχθούν ως ποινικά μέτρα, όπως εκείνα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns που σχετίζονται με τον Covid.
Το Συμβούλιο επεσήμανε ότι υπάρχουν ήδη νόμοι που περιορίζουν την πρόσβαση παραβατών σε παμπ και κοινωνικές εκδηλώσεις, προσφέροντας σημαντική στέρηση ελευθερίας χωρίς τη φυλάκιση. Προτείνει επίσης στην κυβέρνηση να αντλήσει έμπνευση από τη Σουηδία, όπου οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποδεσμεύονται για συγκεκριμένες περιόδους, προκειμένου να επισκεφτούν την οικογένεια ή να αναζητήσουν εργασία.
Αναφορικά με την τρέχουσα κρίση στις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας, το Συμβούλιο είναι μια από πολλές ομάδες που καταθέτουν ιδέες στην αναθεώρηση της ποινικής πολιτικής του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης David Gauke. Η αναθεώρηση αυτή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος, στοχεύει στην αντιμετώπιση της υπερβολικής πίεσης που υφίστανται οι φυλακές λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr