Μέση Ανατολή: Έφθασε το δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή επιχειρήσεων

Μέση Ανατολή: Έφθασε το δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή επιχειρήσεων

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έφτασε στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας τις στρατηγικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Το δεύτερο αεροπλανοφόρο που έστειλαν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή έχει φτάσει στην περιοχή επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Η ανάπτυξη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο προστασίας της εμπορικής ναυσιπλοΐας και έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον των Χούθι στην Υεμένη.

Το USS Carl Vinson, με πτέρυγα μάχης αποτελούμενη από μαχητικά F-35, βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της CENTCOM. Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται τώρα κοντά στο USS Harry Truman, στο πλαίσιο της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν πλήξει πάνω από 100 στόχους σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούθι από τα μέσα Μαρτίου. Οι Χούθι έχουν αναλάβει ευθύνες για επιθέσεις κατά του αεροπλανοφόρου και της ομάδας κρούσης του, εν μέσω κλιμάκωσης της στρατιωτικής έντασης στην περιοχή.

Οι Χούθι έχουν ξεκινήσει στοχευμένες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, εν μέσω της αναταραχής που προκλήθηκε από την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστίνιους. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι το Ιράν θα θεωρείται υπεύθυνο για τις επιθέσεις που προέρχονται από τους Χούθι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play