Μια γευστική περιπέτεια: τρεις ιταλικές συνταγές για να δοκιμάσετε

Μια γευστική περιπέτεια: τρεις ιταλικές συνταγές για να δοκιμάσετε

Ανακαλύψτε τρεις αυθεντικές ιταλικές συνταγές με γεύσεις που σας ταξιδεύουν. Ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ιταλίας παρουσιάζεται μέσα από τρεις εκλεκτές συνταγές, που μοιράστηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή Buongiorno του MEGA με τη Φαίη Σκορδά. Τα πιάτα περιλαμβάνουν το calzone με ντομάτα, μοτσαρέλα και μπέικον, καθώς και ριζότο μανιταριών και αραντσίνι με μανιτάρια, ντομάτα και μοτσαρέλα. Αυτές οι συνταγές συνδυάζουν τα φρέσκα υλικά με την παραδοσιακή ιταλική μαγειρική, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Calzone με ντομάτα, μοτσαρέλα και μπέικον

*Υλικά:*

– Για τη ζύμη:

– 200 γρ. αλεύρι τύπου 00

– 150 ml νερό

– 1 κ.γ. ξερή μαγιά

– 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 πρέζα αλάτι

– Για τη γέμιση:

– 300 γρ. ντομάτα κονκασέ

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

– 4 φέτες μπέικον

– 1 πράσινη πιπεριά

– 2 μανιτάρια πορτομπέλο

– 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

*Μυστικό:* Η σάλτσα ντομάτας δεν πρέπει να είναι υπερβολική για το calzone.

*Διαδικασία:*

Για τη ζύμη, σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι, και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη και γεμίζουμε με τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ριζότο μανιταριών

*Υλικά:*

– 500 γρ. ρύζι αρμπόριο

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 50 ml ελαιόλαδο

– 150 γρ. βούτυρο

– 400 γρ. μανιτάρια champignon

– 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

– 1250 ml ζωμό μανιταριών

– 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

– 100 ml λευκό κρασί

– 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

– 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

– Αλάτι, πιπέρι

*Μυστικό:* Το ριζότο απαιτεί υπομονή και συνεχές ανακάτεμα, επιτρέποντας τη σκέψη για τη ζωή σας.

*Διαδικασία:* Βράζουμε τα μανιτάρια για να παρασκευάσουμε τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι, σοτάρουμε το ρύζι και σταδιακά προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο.

Αραντσίνι με μανιτάρια, ντομάτα και μοτσαρέλα

*Υλικά:*

– 300 γρ. ρύζι arborio

– 10 μανιτάρια champignon

– 100 γρ. αρακά

– 1 καρότο

– 1/2 ματσάκι μαϊντανός

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 50 ml ελαιόλαδο

– 100 ml λευκό κρασί

– 750 ml ζωμό λαχανικών

– 150 γρ. μοτσαρέλα

– Αλάτι, πιπέρι

*Μυστικό:* Ανακατεύουμε συνεχώς κατά την παρασκευή για καλύτερα αποτελέσματα.

*Διαδικασία:* Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τα υλικά και τον ζωμό σταδιακά. Αφού ετοιμαστεί το ριζότο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play