Ανακαλύψτε τη συνταγή για την τέλεια μανιταρόσουπα βελουτέ και απολαύστε τις γεύσεις του χειμώνα. Η σούπα είναι αναμφίβολα το πιο εμβληματικό πιάτο των χειμερινών μηνών. Η πιο εξέχουσα επιλογή ανάμεσα στις σούπες είναι η βελουτέ, η οποία μπορεί να φαντάζει δύσκολη, όμως η συγκεκριμένη συνταγή αποδεικνύει ότι είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζουμε. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε την μανιταρόσουπα βελουτέ στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, προτείνοντας μια απλή και νόστιμη εκδοχή, ιδανική τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν πέσει.
Για την παρασκευή της, θα χρειαστείτε μανιτάρια Πορτομπέλο, πλευρώτους, αποξηραμένα μανιτάρια και πολλά άλλα υλικά που προσφέρουν μοναδική γεύση. Το μυστικό της συνταγής έγκειται στο ότι μπορείτε να προσθέσετε κονιάκ για να ενισχύσετε την γεύση.
Η διαδικασία είναι απλή: σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, συνδυάζουμε βούτυρο και ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά όπως πράσο, κρεμμύδι και κάστανα. Μετά, σβήνουμε με ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και αλατίζουμε στο τέλος. Το πιάτο σερβίρεται με λίγα κάστανα και κρουτόν για το επιπλέον εφέ.