Μητσοτάκης: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των ΕΔ και οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση

Μητσοτάκης: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των ΕΔ και οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στο ψηφιακό φροντιστήριο, το οποίο είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας, όπως σημειώνει, ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά την Ελλάδα. «Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση» τονίζει.

Επίσης, αναφέρεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για την απαγόρευση στη χρήση κινητών στο σχολείο. «Το κινητό πρέπει να μένει στην τσάντα την ώρα του μαθήματος και πιστεύω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό βοηθάει πρωτίστως τα παιδιά, τη μαθησιακή διαδικασία αλλά και την κοινωνικοποίησή τους. Σκεφτόμαστε να προμηθεύσουμε τα σχολεία με lockers -δοκιμαστικά στην αρχή- για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες και να τα παίρνουν όταν φεύγουν» σημειώνει.

Επιπλέον, μιλάει για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» που δρομολογείται από τον προσεχή Ιανουάριο με συνολικά 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που αυτή τη στιγμή υλοποιείται πιλοτικά σε 62 δήμους σε όλη τη χώρα. Θέλουμε η πολιτική στήριξης της νέας οικογένειας που σχεδιάζουμε να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις επενδυτικές και εργασιακές ευκαιρίες που προσφέρει η οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος», στα ναυπηγεία της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας. «Όπως ανακοινώσαμε την Πέμπτη, θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση και τέταρτης φρεγάτας Belharra» σημειώνει και προσθέτει: «Ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων έως το 2030 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθεί η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και τη στήριξη των νέων οικογενειών. «Καλημέρα από την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκομαι εν όψει της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις, και φυσικά θα βρεθώ και με την ομογένεια, όμως ας μην προτρέχω – αυτά θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα!

Ξεκινώ, λοιπόν, τη σημερινή ανασκόπηση με το ψηφιακό φροντιστήριο, όπου είχα τη χαρά να παρακολουθήσω το πρώτο μάθημα που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε! Στο μάθημα αυτό καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις, ενδεικτικό της σημαντικότητας και της αποδοχής αυτής της δράσης. Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, η live τηλεκπαίδευση θα καλύπτει 45 μαθήματα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα υποστήριξης στη νοηματική.

Αυτή τη στιγμή, καλύπτονται τα μαθήματα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών για όλες τις τάξεις του γυμνασίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά θα μπορούν να στέλνουν ερωτήσεις στους καθηγητές για ό,τι τους δυσκολεύει.

Είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση.

Δεύτερο θέμα για σήμερα, τα επιπλέον καλά νέα που αφορούν το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» που δρομολογούμε από τον προσεχή Ιανουάριο με συνολικά 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Θυμίζω πως με αυτό το πρόγραμμα, περίπου 20.000 συμπολίτες μας από 25 έως 50 ετών θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, πληρώνοντας ουσιαστικά μία δόση στεγαστικού δανείου χαμηλότερη από αυτή που θα πλήρωναν για ένα ενοίκιο για αντίστοιχο σπίτι.

©

Loading