Μοσχάρι στιφάδο: μια κλασική συνταγή που αποδεικνύει την τέχνη της μαγειρικής

Μοσχάρι στιφάδο: μια κλασική συνταγή που αποδεικνύει την τέχνη της μαγειρικής

Ανακαλύψτε τη μυστική συνταγή για το τέλειο μοσχάρι στιφάδο με εύκολες οδηγίες και υλικά. Υπάρχουν συνταγές που, παρόλο που θεωρούνται δύσκολες, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο απλές από ό,τι φανταζόμαστε. Αυτή είναι η περίπτωση του μοσχαριού στιφάδου, όπως μας το παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Ο γνωστός σεφ μας αποκαλύπτει ότι το βασικό μυστικό για την επιτυχία αυτής της κλασικής συνταγής είναι ο χρόνος. Παρά την αρχική του φήμη ως περίπλοκης συνταγής, το μοσχάρι στιφάδο απαιτεί απλά συστατικά και προσεγμένη διαδικασία. Ο κανόνας είναι ξεκάθαρος: χωρίς υπομονή, μην ξεκινάτε.

Υλικά

– 1 κιλό μοσχάρι ελιά

– 1 κιλό κοκκάρια

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 ντομάτες κονκασέ

– 4 φύλλα δάφνης

– 5 κόκκους μπαχάρι

– 1 ξύλο κανέλας

– 100 ml ελαιόλαδο

– 200 ml ξύδι

– 250 ml κόκκινο κρασί

– 1 κσ ζάχαρη

– Αλάτι

– Πιπέρι

Κανόνας

Το στιφάδο απαιτεί χρόνο και προσοχή. Αν δεν διαθέτετε τον απαιτούμενο χρόνο, είναι προτιμότερο να μην το επιχειρήσετε.

Μυστικό

Η χρήση χαμηλής φωτιάς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή του σωστού κομματιού κρέατος είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της συνταγής.

Διαδικασία

Ξεκινάμε με την προσθήκη αρκετού ελαιολάδου σε μια κατσαρόλα, όπου τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε δεντρολίβανο, δάφνη, κανέλα και μπαχάρι, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με ξίδι και κόκκινο κρασί. Κουνάμε την κατσαρόλα (χωρίς ανακάτεμα), ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και καλύπτουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μεσαία φωτιά για περίπου δύο ώρες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play