Ανακαλύψτε μια σούπερ εορταστική συνταγή για μοσχάρι Wellington με γλυκοπατάτα, ιδανική για τις γιορτές. Λίγες ώρες πριν από την έλευση του νέου έτους, πολλοί από εμάς στρέφουμε το βλέμμα μας στο αγαπημένο μας βιβλίο συνταγών, αναζητώντας πιάτα που θα εμπλουτίσουν τα γιορτινά τραπέζια. Ανάμεσα σε αυτές τις αναζητήσεις, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια εξαιρετικά εορταστική συνταγή, την οποία χαρακτήρισε ως σούπερ, αλλά ταυτόχρονα απαιτητική.
Μοσχάρι Wellington με πουρέ γλυκοπατάτας είναι η επιλογή για όσους αναζητούν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρουσίασε αυτό το εντυπωσιακό πιάτο, που συνδυάζει απαιτητικές διαδικασίες με μοναδικές γεύσεις. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που ενθουσιάζει, χρειάζονται υπομονή, δεξιότητες και διάθεση.
Το μοσχάρι Wellington είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πιάτα της βρετανικής γαστρονομίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το όνομά του προήλθε από τον πρώτο δούκα του Ουέλινγκτον, Άρθουρ Γουέλσλι, ο οποίος διακρίθηκε για την νίκη του κατά του Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1815.
### Τα υλικά
Για το μοσχάρι:
– 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
– 100 γρ. μουστάρδα ντιζόν
– 500 γρ. σφολιάτα
– 2 κ.σ. νερό
– Αλάτι
– Πιπέρι
Για τη γέμιση μανιταριών:
– 500 γρ. μανιτάρια μικρά καφέ
– 50 ml κρέμα γάλακτος
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 4 κλωνάρια θυμάρι
– 70 γρ. βούτυρο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– Αλάτι
– Πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
– 1 κιλό γλυκοπατάτες
– 100 γρ. βούτυρο
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 200 ml γάλα
– 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
### Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και το σκόρδο, μαζί με λίγο λάδι τρούφας για γεύση. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο για να το θωρακίσουμε και να διατηρήσει τις υγρασίες του. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φιλέτο, στη συνέχεια το αλείφουμε με μουστάρδα και προσθέτουμε τη γέμιση με μανιτάρια.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε το φιλέτο μέσα σε αυτήν, κλείνοντάς την προσεκτικά πριν το τοποθετήσουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 20 λεπτά και κατόπιν για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr