Ν. Φίλης: Προωθείται η επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση

«Tο σχέδιο νόμου, έχει κατεύθυνση. Προτείνει την επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Είναι ένα σχέδιο που δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όπου καταργείται η ονομαστικοποίηση των μετοχών. Θα περίμενα μια αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον ΠτΔ που είχαν δώσει όπως θυμόμαστε μάχη κατά των “νταβατζήδων”», είπε ο κ. Φίλης ενώ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπουργείο Παιδείας, είπε ότι «κεντρική ιδεολογία της κυβέρνησης είναι ότι η Παιδεία παράγει προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και όχι μόρφωση».

propoli

«Η κυβέρνηση σπρώχνει βιαστικά “πελάτες” στα ιδιωτικά κολέγια, καταργώντας δημόσιες δομές εκπαίδευσης», είπε ο κ. Φίλης και προειδοποίησε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα εκτιναχθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Αναφορικά με τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρχίζει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αναγκαίος, με με μια και μόνη προϋπόθεση: να στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης».

 

©Πηγή: amna.gr

Loading