Ο γιος της αναπληρώτριας διευθύντριας της CIA φέρεται να σκοτώθηκε πολεμώντας για τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ο γιος της αναπληρώτριας διευθύντριας της CIA φέρεται να σκοτώθηκε πολεμώντας για τη Ρωσία στην Ουκρανία

Αποκαλύψεις για τον γιο της αναπληρώτριας διευθύντριας της CIA που σκοτώθηκε στην Ουκρανία πολεμώντας για τη Ρωσία. Ο γιος της αναπληρώτριας διευθύντριας για την ψηφιακή καινοτομία της CIA, Τζουλιάν Γκαλίνα Γκλος, φέρεται να έχασε τη ζωή του πολεμώντας για τη Ρωσία στην Ουκρανία το 2024, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ρωσικής έκδοσης Important Stories που δημοσιεύθηκε στις 25 Απριλίου. Ο Μάικλ Αλεξάντερ Γκλος, 21 ετών, είχε μια ενδιαφέρουσα ζωή, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες πριν φτάσει στη Ρωσία στις 13 Αυγούστου 2023. Στο προφίλ του στο Vkontakte, είχε δηλώσει: «Έφυγα από το σπίτι και ταξίδεψα τον κόσμο. Μισώ τον φασισμό» . Με σπουδές στην Ανθρώπινη Οικολογία στο Middlebury College, περιγράφεται ως οικολογικός ακτιβιστής και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ωστόσο, παρά την αρχική του υποστήριξη προς την Ουκρανία στην αρχή του πολέμου, η έρευνα δείχνει ότι βρέθηκε σε στρατολογικό κέντρο στη Μόσχα, μαζί με άλλους ξένους, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα καταδεικνύουν μια ριζική αλλαγή στις απόψεις του, με την αναγνώριση ότι είχε επηρεαστεί από θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι το ΝΑΤΟ αποτελούσε συνέχεια του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. Κατατάχθηκε στο 137ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα Ριαζάν της Ρωσίας και φέρεται να ήταν πιστός υποστηρικτής της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IStories, ο Γκλος υπηρέτησε προηγουμένως ως ακτιβιστής για το κλίμα και εγκατέλειψε το σχολείο για να ταξιδέψει, συμμετέχοντας σε κοινωνικές κινήσεις στην Τουρκία και την Ιταλία. Μετά την υπογραφή στρατιωτικού συμβολαίου με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υποβλήθηκε σε εκπαίδευση και μετατέθηκε σε μονάδα που αποσπάστηκε στην ανατολική Ουκρανία τον Δεκέμβριο του 2023. Εμφανίστηκε για τελευταία φορά στα κοινωνικά δίκτυα στα μέσα Μαρτίου, πριν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις κοντά στο Μπαχμούτ.

Μετά το θάνατό του, ο επικήδειος του διαγράφηκε, αναφέροντας μόνο ότι πέθανε στην ανατολική Ευρώπη. Η οικογένειά του δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση, ενώ το ζήτημα κυκλοφορεί κυρίως στα ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, ο Γκλος είχε δηλώσει στην οικογένειά του ότι εργάζεται στη Ρωσία για να αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο και να χρηματοδοτήσει ένα ταξίδι στην Αφρική. Στη νεκρολογία που δημοσιεύτηκε από τους γονείς του, αναφέρεται ότι έχασε τη ζωή του στην Ανατολική Ευρώπη, περιγράφοντας τον ως άνθρωπο με ευγενική καρδιά και πολεμικό πνεύμα, που επιθυμούσε έναν κόσμο γεμάτο δικαιοσύνη και ειρήνη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play