Ο Λονδρέζος εστιάτορας που επαναστατεί στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Ο Λονδρέζος εστιάτορας που επαναστατεί στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Ανακαλύψτε την ιστορία του Keith McNally, του εστιάτορα που αναμόρφωσε τη γαστρονομική σκηνή της Νέας Υόρκης. Τα απομνημονεύματα του εστιάτορα Keith McNally, με τίτλο I Regret Almost Everything (Μετανιώνω σχεδόν για τα πάντα), προβάλλουν τις αντιπάθειές του, όπως συμβαίνει σε πολλά καλά βιβλία. Μισεί τον κακό φωτισμό και τους αλαζόνες μετρ, ενώ εκφράζει τη δυσφορία του για τα εστιατόρια που δεν προσφέρουν μπέργκερ στο μενού.

Σύμφωνα με τον McNally, η επιλογή του να γίνει εστιάτορας συνδυάζει το μικρό όνομα που απορρίπτει με μια επαγγελματική ταυτότητα που του φαίνεται εξίσου δυσάρεστη. Το I Regret Almost Everything αναφέρεται στην πορεία ενός παιδιού της εργατικής τάξης από το East End του Λονδίνου, και τη μετάβασή του στην επιτυχία στη Νέα Υόρκη.

Αυτή η αίσθηση ανατροπής είναι εμφανής και στην αναφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά που αποκτά μέσω προσώπων όπως ο Τζόναθαν Μίλερ και ο Άλαν Μπένετ, οι οποίοι διαμόρφωσαν την αντίληψή του για τη γαστρονομία και την τέχνη. Ο McNally περιγράφει τη Νέα Υόρκη του 1975 ως μια πόλη γεμάτη ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες, αν και πολλοί κατέληξαν να δουλεύουν σε εστιατόρια, όπως κι εκείνος.

Ανάμεσα στα διάσημα εστιατόριά του, όπως το Odeon και το Balthazar, ο McNally κατάφερε να δημιουργήσει έναν νέο τύπο γαστρονομικής εμπειρίας που συνεχίζει να προσελκύει πελάτες και να αναδιαμορφώνει τη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Η αφήγηση του McNally περιλαμβάνει και προσωπικές του περιπέτειες, όπως η εμπειρία του με το εγκεφαλικό επεισόδιο το 2016 και οι προκλήσεις της οικογενειακής ζωής, που προσθέτουν βάθος στο έργο του. Το βιβλίο του αναγνωρίζει τη σημασία των αποτυχιών και των ηττών ως αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play