Οι γεύσεις των Ελλήνων: Μια γαστρονομική αναδρομή από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα

Οι γεύσεις των Ελλήνων: Μια γαστρονομική αναδρομή από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα

Ανακαλύψτε την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Από αυτή την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, το ΒΗΜΑ εγκαινιάζει μια σπουδαία σειρά με τίτλο Οι γεύσεις των Ελλήνων, που εξερευνά την ιστορία της γαστρονομίας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Αυτή η ιστορία αγγίζει τη κοινωνιολογική διάσταση της διατροφής, την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και τη μετάβασή της από μια απλή ανάγκη επιβίωσης σε έναν θεμελιώδη τομέα της εθνικής παράδοσης και του πολιτισμού.

Το βιβλίο του Ανδρέα Χάρου για την Αρχαία Ελληνική κουζίνα διαρθρώνεται σε δύο τόμους, με τον πρώτο τόμο, Οψον Ιστορία, να κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου. Η μελέτη επιχειρεί να καταγράψει την ιστορία του φαγητού μέσω ποικίλων πρισμάτων, προσφέροντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του παρελθόντος μας. Το χρονικό διάστημα που καλύπτει εκτείνεται από τον Μινωικό πολιτισμό έως τους κλασσικούς χρόνους, συμπεριλαμβάνοντας αναφορές και στην προϊστορία του ελλαδικού χώρου, καθώς και στην ελληνιστική περίοδο.

Στον πρόλογό του, ο συγγραφέας και σεφ Ανδρέας Χάρος αναφέρει ότι με αυτήν την έκδοση σκοπεύει να αναδείξει το πλαίσιο που δημιούργησαν οι αρχαίοι Έλληνες για την εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια να καταγραφούν οι απαρχές αυτής της πορείας και οι πληροφορίες για την πολιτιστική μας κληρονομιά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για εμάς τους κληρονόμους. Η προσέγγιση αυτή θα επιτευχθεί μελετώντας την ελληνική μαγειρική τέχνη από πολλές πλευρές.

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οψον Ιστορία ΤΟΜΟΣ Α’

του Ανδρέα Χάρου

Κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play