Επικείμενη οικονομική κρίση: Οι σεξεργάτριες παρακολουθούν τους δείκτες που την προμηνύουν. Ένας από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μη παραδοσιακά μέσα για να εντοπίσουν τις ενδείξεις μιας επερχόμενης οικονομικής κρίσης είναι η Catherine De Noire, διευθύντρια ενός νόμιμου οίκου ανοχής, υποψήφια διδάκτωρ εργασιακής ψυχολογίας και influencer. Όταν η δουλειά στον οίκο ανοχής της πέφτει απροσδόκητα, η De Noire το εκλαμβάνει ως σημάδι ότι η οικονομία έχει πρόβλημα, όπως αναφέρει άρθρο του HuffPost. Παρά το γεγονός ότι η έδρα της είναι στην Ευρώπη, θεωρεί ότι η οικονομική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζει σημαντικά την γηραιά ήπειρο λόγω της παγκόσμιας επιρροής των ΗΠΑ.
Η De Noire παρατήρησε για πρώτη φορά μια πτώση στην επιχείρηση αμέσως μετά τις εκλογές του Ντόναλντ Τραμπ το Νοέμβριο του 2024, καθώς οι Αμερικανοί και ο υπόλοιπος κόσμος αναμένονταν την οικονομική αναταραχή. Οι στρίπερς στις ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, βιώνουν επίσης πίεση. Η χορεύτρια και influencer Vulgar Vanity επισημαίνει ότι πολλοί από τους τακτικούς πελάτες της δεν αφήνουν καθόλου φιλοδώρημα ή δίνουν λιγότερο από το μισό από ό,τι στο παρελθόν. Η θεωρία της είναι ότι οι πελάτες της δεν είναι πια γενναιόδωροι με τα φιλοδωρήματα λόγω της αύξησης του κόστους και της οικονομικής αβεβαιότητας.
Η Vanity ανησυχεί ότι αυτή η τάση υποδηλώνει ότι πλησιάζουμε σε ύφεση ή πλήρη κρίση. Οι δείκτες, όπως η μείωση των εσόδων στους οίκους ανοχής και τα χαμηλότερα φιλοδωρήματα για τις στρίπερς, έχουν ένα βαθμό εγκυρότητας, αν και μπορεί να είναι περισσότερο συμπτωματικοί παρά καθοδηγητικοί, δήλωσε η Marta Norton, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Empower. Παρ’ όλα αυτά, το παρελθόν έχει αποδείξει ότι οι μη παραδοσιακοί δείκτες μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
Η Catherine De Noire αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις του οίκου ανοχής της συνήθως ανακάμπτουν την άνοιξη, μόλις οι πελάτες ανακάμψουν από τις δαπάνες των διακοπών. Ωστόσο, φέτος, οι εργασίες είναι σε πτώση, γεγονός που η ίδια αποδίδει στην ανασφάλεια που νιώθουν οι πελάτες για την οικονομία. «Βλέπουμε τους πελάτες να έρχονται λιγότερο συχνά, να προσπαθούν να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές ή να σταματούν να μας επισκέπτονται εντελώς», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Andrew Lokenauth, αναλυτή δεδομένων και ιδρυτή του BeFluentInFinance.com, οι νόμιμοι οίκοι ανοχής στις ΗΠΑ παρουσιάζουν παρόμοια τάση. Εξηγεί ότι τα έσοδά τους έχουν μειωθεί κατά περίπου 20% από το προηγούμενο τρίμηνο, και η έρευνά του δείχνει ότι αυτό σχετίζεται με τις τάσεις των διακριτικών δαπανών, υποδεικνύοντας την πιθανότητα ύφεσης.
Επιπλέον, η πτώση στις επιχειρήσεις στα στριπτιτζάδικα αποτελεί άλλο ένα ανησυχητικό σημάδι. Ο «Δείκτης των στρίπερ» μπορεί να είναι ένας παράξενος, αλλά αποδοτικός δείκτης της οικονομικής υγείας. «Όταν τα φιλοδωρήματα μειώνονται και η επισκεψιμότητα αραιώνει, αυτό συνήθως σημαίνει ότι οι άνθρωποι προσέχουν περισσότερο τα χρήματά τους», δήλωσε ο David Kindness, ορκωτός λογιστής και ειδικός στα οικονομικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr