Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Volley League γυναικών με νίκη επί του Άρη. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα σημαντικό βήμα προς την πρόκριση στα ημιτελικά των play offs της Volley League γυναικών, επικρατώντας του Άρη με σκορ 3-1 σετ (21-25, 25-23, 25-10, 25-19). Η ομάδα των ερυθρόλευκων προηγήθηκε 1-0 στη σειρά των προημιτελικών, με κορυφαία σκόρερ την Κούμπουρα, η οποία σημείωσε 22 πόντους, ενώ διψήφιοι πόντοι σημειώθηκαν επίσης από τις Αμπντεραχίμ (16), Φαριόλ (13), Λαμπρούση (10) και Νίζετιχ (10). Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες, με τη δεύτερη αναμέτρηση προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, θα προκριθεί στα ημιτελικά, ενώ αν επικρατήσει ο Άρης, θα υπάρξει και τρίτος προημιτελικός στην έδρα των Πειραιωτών.
Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο σετ με 21-25, δείχνοντας δυναμική και στο δεύτερο σετ (25-23 υπέρ του Ολυμπιακού). Ωστόσο, στη συνέχεια κατέρρευσαν και ηττήθηκαν στα επόμενα δύο σετ με ευκολία (25-10, 25-19). Ο Ολυμπιακός παρουσίασε αντίδραση και ανατροπή, καθώς στον δεύτερο γύρο μπήκε δυνατά και εξασφάλισε τη νίκη.
Στην αρχή του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-5, αλλά σύντομα δέχθηκε σερί από τον Άρη και βρέθηκε πίσω. Ωστόσο, η ομάδα αντεπίθεσε με το σερβίς της Αμπντεραχίμ και κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο σετ και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Στο τρίτο και τέταρτο σετ, οι ερυθρόλευκες κυριάρχησαν, αποδεικνύοντας τη δυναμική τους.
Η επικεφαλής της ομάδας, Τζίνα Λαμπρούση, δήλωσε: “Καταφέραμε και πήραμε τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς, έπειτα από πολλές προκλήσεις. Αν και ξεκινήσαμε νωθρά, πιέσαμε και διορθώσαμε τα εύκολα λάθη.”
Πηγή περιεχομένου: in.gr