Οργή στο Μπανγκλαντές για τον θάνατο οκτάχρονης θύματος βιασμού – Μαζικές διαμαρτυρίες

Οργή στο Μπανγκλαντές για τον θάνατο οκτάχρονης θύματος βιασμού – Μαζικές διαμαρτυρίες

Ο θάνατος οκτάχρονης στο Μπανγκλαντές προκαλεί οργή και διαδηλώσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών. Μια οκτάχρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού στο Μπανγκλαντές υπέκυψε στα τραύματά της την Πέμπτη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Η είδηση του θανάτου της πυροδότησε έναν εξαγριωμένο όχλο να επιτεθεί στο σπίτι του φερόμενου δράστη. Το κορίτσι βιάστηκε κατά την επίσκεψή της στην οικία της μεγαλύτερης αδελφής της στην πόλη Μαγκούρα, όπως αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της.

Ο 18χρονος σύζυγος της αδελφής της και οι γονείς του συνελήφθησαν και κρατούνται από τις αρχές. Ο θάνατος της 8χρονης έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας για τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού τμήματος Διακλαδικών Δημοσίων Σχέσεων (ISPR), το κορίτσι πέθανε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα, αφού υπέστη τρεις καρδιακές ανακοπές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Ντάκα.

Καθώς οι πολίτες της Μαγκούρα θρηνούσαν τη σορό της, οι διαδηλωτές ζητούσαν δικαιοσύνη για την ανήλικη και αναγκαία μεταρρύθμιση στους νόμους που αφορούν την ασφάλεια των γυναικών και των παιδιών. Αν και η χώρα διαθέτει νόμο που τιμωρεί τον βιασμό ανηλίκων με θάνατο, οι πολίτες εκφράζουν την ανάγκη για περαιτέρω βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο.

Η δίκη για την υπόθεση αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων επτά ημερών, και οι αρχές ελπίζουν ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με ταχύτητα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play