Ο Κιθ Κέλογκ υπογραμμίζει την πιθανότητα διαίρεσης της Ουκρανίας μετά την ειρηνική διαδικασία με παρόμοιο τρόπο όπως το Βερολίνο. Η μεταπολεμική Ουκρανία ενδέχεται να αποκτήσει δομές που παραπέμπουν στο Βερολίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ. Ο Κέλογκ τόνισε ότι η παρουσία ευρωπαϊκών και ρωσικών δυνάμεων θα μπορούσε να διαχωριστεί από τον ποταμό Δνείπερο. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Times, σημείωσε ότι αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκφράζουν υποστήριξη για μια ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι η σύγκρουση θα τερματιστεί.
Ο Κέλογκ υπογράμμισε ότι η ρωσική και η ευρωπαϊκή παρουσία θα μπορούσαν να διαχωριστούν από τον Δνείπερο, παρόμοια με τις ζώνες κατοχής του Βερολίνου. Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, προτείνοντας ωστόσο τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, ώστε να αποφευχθούν οι ένοπλες συγκρούσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα αυτή θα μπορούσε να προσομοιάζει σε μια ουδέτερη ζώνη, όπως αυτή που υπάρχει από το 1953 μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ωστόσο, εξέφρασε και τις ανησυχίες του για πιθανές παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.
Καταληκτικά, ο Κέλογκ διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του σχετικά με τη διαίρεση της Ουκρανίας έχουν παρερμηνευτεί. Ανέφερε ότι αναφερόταν σε ζώνες ευθύνης για μια συμμαχική δύναμη, και όχι σε διαίρεση της χώρας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr