Σημαντική συνάντηση στο Λονδίνο για την Ουκρανία, με στόχο την κατάπαυση του πυρός και την ειρηνική επίλυση της κρίσης. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας θα συμμετάσχουν σε συνομιλίες στο Λονδίνο την Τετάρτη, με σκοπό την επίτευξη άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός και τη διαμόρφωση μίας βιώσιμης ειρηνικής λύσης με τη Ρωσία. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργαστούν με εποικοδομητικό πνεύμα.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προεδρεύοντος, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πιθανότητα απευθείας συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε περισσότερες εκεχειρίες μετά την πρόσφατη τριήμερη εκεχειρία κατά τις ημέρες του Πάσχα. Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην ανάγκη για διαπραγματεύσεις και ελπίζει ότι και το Κίεβο θα ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η αμερικανική αντιπροσωπεία είναι πιθανό να συναντηθεί με τους Ουκρανούς και Ευρωπαίους εκπροσώπους για να εξετάσουν το ειρηνευτικό σχέδιο. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι προηγούμενες συνομιλίες έχουν αποτύχει και η ανάγκη για ειρηνική επίλυση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η απουσία επίσημης απάντησης από το Κίεβο σχετικά με τις προτάσεις του Πούτιν υποδηλώνει την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει τη διαδικασία διαλόγου και την επιθυμία για μια διαρκή λύση στη σύγκρουση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr