Αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου για την ειρήνη και την ανάγκη αφοπλισμού στο σύγχρονο κόσμο. Ο Πάπας Φραγκίσκος, μέσω επιστολής του στην εφημερίδα Corriere della Sera, εξέφρασε ακόμη μία φορά την επιτακτική ανάγκη για ειρήνη και αφοπλισμό, τονίζοντας ότι η αρρώστια του τον έχει κάνει να αντιλαμβάνεται τον πόλεμο ως ιδιαίτερα παράλογο. Αντιλαμβανόμαστε την ευθραυστότητά μας, γινόμαστε πιο διαυγείς σχετικά με το τι διαρκεί και τι είναι πρόσκαιρο. Υπογράμμισε τη σημασία της ευαισθησίας απέναντι στους ευάλωτους και πληγωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να αμφισβητήσουν τις κατευθύνσεις που ακολουθούμε ως άτομα και ως κοινωνία.
Απευθυνόμενος στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας, Λουτσιάνο Φοντάνα, ανέφερε: Η πλήρης σημασία των λέξεων είναι απαραίτητη, καθώς αυτές διαμορφώνουν το ανθρώπινο περιβάλλον και μπορούν είτε να συνδέσουν είτε να διχάσουν. Ο Πάπας επεσήμανε την επείγουσα ανάγκη να αφοπλίσουμε τις λέξεις, προκειμένου να αφοπλίσουμε τα μυαλά και τη Γη.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο πόλεμος καταστρέφει κοινωνίες και το περιβάλλον χωρίς να προσφέρει λύσεις, υπογραμμίζοντας ότι η διπλωματία και οι διεθνείς οργανισμοί χρειάζονται νέα στήριξη και αξιοπιστία. «Οι θρησκείες μπορούν να στηριχθούν στην πνευματικότητα των λαών για να αναζωπυρώσουν την επιθυμία για αδελφοσύνη και δικαιοσύνη», είπε.
Κλείνοντας, ο Πάπας επανέλαβε ότι απαιτείται δέσμευση και εργασία για να ενωθούμε στην προσπάθεια αυτή. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν και διαγνώστηκε με διπλή πνευμονία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr