Πελώνη: Άσχετος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τις απολύσεις (βίντεο)

Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο οποίος δεν θα έχει σχέση με τις απολύσεις, έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Για εντελώς διαφορετική προσέγγιση της μάχης απέναντι στη πανδημία σε σχέση με πέρσι έκανε λόγο η κ. Πελώνη καθώς πλέον υπάρχει το όπλο των εμβολίων. Ωστόσο, όπως σημείωσε, καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων. Για τον λόγο αυτό πρέπει όλοι να εκμεταλλευτούμε το προνόμιο του εμβολίου«Και έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό μας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο έναντι του οποίου οι ανεμβολίαστοι μπορεί να λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων», είπε.

Παράλληλα τόνισε πως είναι αναγκαίο όλοι οι φορείς από τα κόμματα μέχρι και την εκκλησία να στείλουν ένα κοινό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».  Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν»

«η Εκκλησία στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια εμβολιασμού και έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα με το να απομωνώνει μεμονωμένες φωνές. Έχει την δύναμη να επηρεάσει το ποίμνιο καλώντας τους πολίτες, ιδίως αυτούς, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να εμβολιαστούν».

Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των δημόσιων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. Θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα που δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα σε καμία περίπτωση με απολύσεις». 

Σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για ανεμβολίαστους που προανήγγειλε μέσα από την τηλεόραση ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε ότι «όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνουμε. Πρόθεση της κυβέρνησης να μην πάει σε οριζόντιο lockdwon, αφού υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου».  

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους θεσμούς, έγινε δεκτή η πρόταση του για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «γενναίο σύστημα ρύθμισης για τους κορωνόπληκτους», οι λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές σε λίγη ώρα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Δε;ite εδώ όλη την ενημέρωση:

Δείτε επίσης: Στέλιος Πέτσας από Θεσσαλονίκη: «Να μην κομματικοποιούμε τον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός βοηθάει την Ελλάδα και όχι τη ΝΔ» (video)