Περίοδος μετάβασης στον κόσμο του κρασιού: Προκλήσεις και ευκαιρίες

Περίοδος μετάβασης στον κόσμο του κρασιού: Προκλήσεις και ευκαιρίες

Η κατάσταση στον οινοποιητικό τομέα αλλάζει ραγδαία. Οι προσαρμογές είναι αναγκαίες για την επιβίωση. Οι τιμές, η διαθεσιμότητα, οι ευκαιρίες στο κρασί, αλλά και οι πολιτικές εντάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της World Bulk Wine Exhibition, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ. Αν και οι απόψεις διίστανται για το ενδεχόμενο τερματισμού της κρίσης, όλοι συμφωνούν ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια περίοδο τεράστιας μετάβασης στον κόσμο του κρασιού, επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ σε σχετική ανάρτησή της.

Ο τομέας βρίσκεται σε μια αποφασιστική στιγμή και είναι αναγκαίο να γίνουν θαρραλέες και φιλόδοξες επιλογές, αναφέρει ο Daniel Giménez Alba, διευθυντής πωλήσεων στον ισπανικό οίκο Hammeken Cellars. Πρέπει να προσαρμοστούμε με μια ταχύτητα που δεν έχουμε βιώσει ποτέ μέχρι τώρα, υποστηρίζει, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη γρήγορη μόδα ή τη συνεχή αλλαγή των συλλογών μόδας.

Από την πλευρά του, ο Ivan Cappello, οινολόγος του οινοποιητικού συνεταιρισμού Colomba Bianca στη Σικελία, υπογραμμίζει ότι ο τομέας του κρασιού βρίσκεται εν μέσω προκλήσεων, όμως οι ευκαιρίες είναι εξίσου πολλές. Στην Αργεντινή, η έγκριση της αποαλκοολοποίησης κρασιών θα επιτρέψει τη βιομηχανική παραγωγή έως τα μέσα του 2025, προσφέροντας νέες δυνατότητες.

Η κατάσταση αυτή, με τις αυξήσεις των τιμών και τις αλλαγές στη ζήτηση, φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την αγορά. Ενώ τα λευκά κρασιά απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα και υψηλές τιμές στην Ισπανία και στην Ιταλία, οι κόκκινοι οίνοι αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια ισορροπίας στον τομέα.

Καθώς οι μικροί παραγωγοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις, η ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες θα είναι καθοριστική για το μέλλον τους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play