Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους: η ιδανική συνταγή για το σπίτι

Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους: η ιδανική συνταγή για το σπίτι

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους, μια εύκολη και γευστική συνταγή για κάθε σπίτι. Τι πιο ωραίο από ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, να πηγαίνεις μεσημέρι με τους φίλους σου σε ένα μεζεδοπωλείο; Όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, φέρνουμε το μεζεδοπωλείο στο σπίτι μας. Μία συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου προσφέρει μία άριστη λύση. Ο γνωστός σεφ της εκπομπής MEGA Buongiorno αποφάσισε να φτιάξει πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους, μία συνταγή που παρασκευάζεται εύκολα με λίγες κινήσεις.

Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.

Υλικά

– Για το χούμους:

– 300γρ ρεβύθια

– Χυμός από 3 λεμόνια

– 100 ml νερό

– 1 κσ. κύμινο

– 200 γρ. ταχίνι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– Για το μοσχάρι:

– 500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα

– 3 πιπεριές κόκκινες κέρατο

– 3 πιπεριές πράσινες κέρατο

– 1 κσ πελτέ ντομάτας

– 1 κ.γ. μπούκοβο

– 1 κ.γ. τσίλι

– 100 ml κόκκινο κρασί

– 1/2 ματσάκι μαϊντανός

– αλάτι

– πιπέρι

Διαδικασία

Για το μοσχάρι: Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και προσθέτουμε τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.

Για το χούμους: Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, το λεμόνι, λίγο μαϊντανό και λίγο λάδι. Χτυπάμε καλά και βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνοντας από πάνω την τηγανιά. Καλή μας όρεξη!

Loading