Προώθηση του αλιευτικού τουρισμού μέσω της νέας ομάδας διαχείρισης

Προώθηση του αλιευτικού τουρισμού μέσω της νέας ομάδας διαχείρισης

Η υπογραφή της Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού (ΟΔΑΤ) από το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σηματοδοτεί μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα.

Σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστου Κέλλα, καθορίστηκαν τα βήματα της ομάδας εργασίας, με στόχο τη χάραξη κοινών δράσεων στρατηγικής και την προώθηση του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η χώρα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο προορισμό αλιευτικού τουρισμού.

Μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί άδειες σε 307 αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας για τη δραστηριοποίηση στον αλιευτικό τουρισμό. Ο αλιευτικός τουρισμός συνδυάζει τις διακοπές των επισκεπτών με τις παρεχόμενες αλιευτικές δραστηριότητες, προσφέροντας βιωματικές εμπειρίες και προωθώντας την τοπική γαστρονομία, παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων.

Η ομάδα εργασίας θα προχωρήσει σε δράσεις όπως η παρακολούθηση υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας και η συγγραφή της Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού (ΕΣΠΑΤ).

Όπως επεσήμανε η Έλενα Ράπτη, «ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί έναν ανερχόμενο τομέα που συνδυάζει την παράδοση και την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη τουριστική εμπειρία, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στις παράκτιες κοινότητες». Επίσης, ο Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί έναν αναδυόμενο πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού για την περιβαλλοντική αξία των οικοσυστημάτων».

Loading

Play