Με την πρόταση για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΟΑΚΑ και της ΚΕΔΕ, που θα προβλέπει τη διαμόρφωση συνθηκών σε δύο αθλητικές εγκαταστάσεις, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουν μηδενικό αποτύπωμα, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο πάνελ για την Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία του 5ου OLYMPIA FORUM που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία. Η πρόταση κατατέθηκε από τον Μανώλη Γραφάκο, Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να υποδείξει τον αθλητικό χώρο της Θεσσαλονίκης που θα συμπληρώσει το ΟΑΚΑ της Αθήνας ως zero waste εγκατάσταση. Πιθανότερος χώρος στη Θεσσαλονίκη θεωρείται το Εθνικό Στάδιο Καυτατζόγλειο, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του.
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής Διονύσης Παναγιωτάρας από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιόνιου Πανεπιστημίου και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Παναγούλης ως συντονιστής. Οι κεντρικές θεματικές άπτονταν της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ορθής χρήσης του νερού και της αξιοποίησης των αστικών αποβλήτων. Ο κ. Παναγιωτάρας τόνισε πως η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον αναγκαιότητα για την επιβίωσή μας και πως η πρόκληση της λειψυδρίας πρέπει να μας προβληματίζει.
Ο κ. Γραφάκος ανέφερε ότι το 90% της σπατάλης νερού προέρχεται από την άρδευση και υπογράμμισε την ανάγκη για εναλλακτικές προτάσεις στους αγρότες. Σχετικά με τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αναφέρθηκε στην υποχρέωση της χώρας να μην θάβει περισσότερα από το 10% των αποβλήτων μέχρι το 2030.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιόρης, αναφέρθηκε στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του οργανισμού, που περιλαμβάνουν και τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Επίσης, ανακοίνωσε τη σχεδίαση αξιοποίησης νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο για τις ανάγκες του ΟΑΚΑ. Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΟΑΚΑ μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πράσινο αστικό πάρκο με αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή.