Πυρηνικές προκλήσεις: Οι προκλήσεις που περιμένουν τον Τραμπ στην προεδρία

Πυρηνικές προκλήσεις: Οι προκλήσεις που περιμένουν τον Τραμπ στην προεδρία

Αναλυτική επισκόπηση των πυρηνικών προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεδρία του. Όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κληρονομήσει μια σειρά από προκλήσεις εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, οι αυξανόμενες πυρηνικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, έχουν προχωρήσει λιγότερο στη δημόσια συζήτηση.

Ακολουθούν οι πέντε πιο πιεστικές προκλήσεις για τον πυρηνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζει ο Τραμπ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Reuters, Τζόναθαν Λάντεϊ.

Ρωσία

Ο Τραμπ θα πρέπει να διαχειριστεί τις σοβαρότερες εντάσεις με τη Μόσχα εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, σε ένα πλαίσιο έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απειλεί με τη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας και εκσυγχρονίζει τις στρατηγικές του δυνάμεις, απορρίπτοντας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την αντικατάσταση του New START.

Κίνα

Η Κίνα, με ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο, ενισχύει τις στρατηγικές πυρηνικές της δυνάμεις, επιδιώκοντας να διπλασιάσει το απόθεμά της μέχρι το 2030. Η Κίνα έχει σταματήσει τις διμερείς συζητήσεις για τον έλεγχο των εξοπλισμών, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία στην Ουάσινγκτον.

ΗΠΑ

Ο Τραμπ καλείται να διαμορφώσει πολιτική για την αποτροπή των πυρηνικών απειλών από τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ το κόστος για τον εκσυγχρονισμό της αμερικανικής πυρηνικής τριάδας αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα 30 χρόνια.

Ιράν

Η πιθανότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από το Ιράν, μετά την αποτυχία αναβίωσης των ενδοσυμβατικών συνομιλιών, ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές και απώλεια επιρροής από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Βόρεια Κορέα

Οι εντάσεις ενισχύονται λόγω της συνεργασίας της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία και της δοκιμής ενός νέου ICBM, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της χώρας να απειλεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Αυτές οι προκλήσεις αναδεικνύουν την ανάγκη για μια συνεκτική και στρατηγική προσέγγιση από πλευράς Τραμπ προς τον πυρηνικό εξοπλισμό και τις διεθνείς σχέσεις.

Loading

Play