Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή για ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι, ιδανική για νηστεία. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μετά την παρένθεση όπου η Φαίη Σκορδά ανέλαβε τον ρόλο του σεφ, επιστρέφει στη μαγειρική με μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά και γεύσεις. Αυτή η συνταγή για ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι, απαιτεί προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα. Με στόχο να ενθουσιάσει τους φίλους της υγιεινής διατροφής, η συνταγή είναι νηστίσιμη και εξαιρετικά γευστική.
Η διαδικασία αρχίζει με την επιλογή φρέσκων υλικών, όπως 500 γρ. ρεβύθια που χρειάζονται μούλιασμα για περίπου 13-14 ώρες. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ρεβθιών και το συνδυασμό τους με σπανάκι, ντομάτα και άνηθο. Το πιάτο ολοκληρώνεται με προσθήκη λεμονιού και λευκού κρασιού, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τα αρώματα.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
– 1 κιλό σπανάκι
– 2 πράσα
– 3 λευκά κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδου
– 3 ντομάτες
– 1 φύλλο δάφνης
– 50 ml λευκό κρασί
– χυμό από 2 λεμόνια
– 1 ματσάκι άνηθος
– 50 ml ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη, αρκεί να έχει γίνει η σωστή προεργασία. Ο Δημήτρης μας καθοδηγεί βήμα-βήμα για την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου που ενσωματώνει τη γεύση και την παράδοση σε κάθε μπουκιά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr