Δύο υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας απελάθηκαν από τη Ρωσία λόγω κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων. Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι δύο άτομα που συνδέονται με την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα κλήθηκαν να αποχωρήσουν από τη χώρα, καθώς φέρονται να συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες. Η FSB επισήμανε ότι και οι δύο δήλωσαν ψευδείς προσωπικές πληροφορίες κατά την είσοδό τους στη Ρωσία.
Η υπηρεσία αποκάλυψε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι εν λόγω υπάλληλοι συμμετείχαν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες που ενδέχεται να απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Τα άτομα αυτά έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων για να φύγουν από τη χώρα. Η ρωσική κυβέρνηση καλέσει εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας για να συζητήσει την κατάσταση.
Ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας και η σύζυγος ενός άλλου Βρετανού διπλωμάτη ανέφεραν ψευδείς πληροφορίες για τον εαυτό τους κατά την απόκτηση διαπίστευσης. Η FSB ανακάλυψε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι προκάλεσαν ζητήματα που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Η ρωσική υπηρεσία σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες κατά της κατασκοπείας, προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας, με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr