Ρωσία: Έφοδοι της αστυνομίας σε gay club στη Μόσχα

Η αστυνομία στη Μόσχα πραγματοποίησε έφοδο σε πολλά gay club, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται το κανάλι στο Telegram Ostorozhno Novosti, οι επισκέπτες παρέμειναν για λίγο στα χέρια των αρχών ενώ παράλληλα η αστυνομία έβγαλε φωτογραφίες των διαβατηρίων τους κατά τις επιδρομές αργά το βράδυ της Παρασκευής (1/12). Ένας από τους παρευρισκόμενους, είπε ότι φοβάται ότι θα του επιβληθεί μακροχρόνια ποινή φυλάκισης.

propoli

Η αστυνομία είπε ότι αναζητούσε ναρκωτικά, σύμφωνα με την Ostorozhno Novosti. Οι αρχές της πόλης δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

«Στη μέση του πάρτι, η μουσική σταμάτησε και [η αστυνομία] άρχισε να μπαίνει στα σαλόνια», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι και ξένοι υπήκοοι ήταν παρόντες στα κλαμπ στο κέντρο της Μόσχας.

Το Sota, ένα άλλο κανάλι στο Telegram, ανέφερε ότι τρία κλαμπ δέχθηκαν επιδρομές το βράδυ της Παρασκευής στη ρωσική πρωτεύουσα.

Φωτογραφίες και ένα βίντεο εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να δείχνουν ένα βαν της αστυνομίας και αστυνομικούς έξω από ένα από τα κλαμπ.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κήρυξε εξτρεμιστικό αυτό που χαρακτήρισε “διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+” και απαγόρευσε τις δραστηριότητές του. και απαγόρευσε τις δραστηριότητές του σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αν και δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση ως νομική οντότητα.

Το σύνταγμα της Ρωσίας άλλαξε το 2020 για να καταστήσει σαφές ότι ο γάμος σήμαινε μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν αναγνωρίζονται στη Ρωσία.

Τα τελευταία χρόνια η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τις αρχές. Το 2013 εγκρίθηκε νόμος που απαγορεύει την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανηλίκους.

Πέρυσι, αυτοί οι περιορισμοί επεκτάθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στη Ρωσία. Οι αναφορές σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν διαγραφεί από βιβλία, ταινίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι αφαίρεσε τα χρώματα από ένα ουράνιο τόξο σε ένα βίντεο της νοτιοκορεατικής ποπ, για να αποφύγει να κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου για την «προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων».

Δείτε επίσηςΣτέλιος Αγγελούδης: Μήνυμα κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας

Loading