Η αναζήτηση της προσωπικής ελκυστικότητας μέσα από περίεργες πρακτικές αφαίρεσης δοντιών στην Ταϊβάν. Αν σήμερα, με την εξελιγμένη τεχνολογία, εκατομμύρια τρέμουν μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, τότε πώς είναι δυνατόν για χιλιάδες χρόνια άνδρες και γυναίκες σε έναν ασιατικό πολιτισμό να κάθονται με περηφάνια και χαρά ενίοτε, για να τους αφαιρέσουν τα δόντια; Απολιθώματα που ανακτήθηκαν από 40 τοποθεσίες στην Ταϊβάν αποκάλυψαν ένα περίεργο τελετουργικό αφαίρεσης των δοντιών, με καλοδιατηρημένα κρανία ανδρών και γυναικών να παρουσιάζουν ένα σταθερό μοτίβο χαμένων δοντιών.
Η ερευνά αυτή πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Τμήματος Αρχαιολογίας και Φυσικής Ιστορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας και του Πανεπιστημίου του Γκουάμ. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η συνήθεια ξεκίνησε περίπου το 4800 π.Χ. και συνεχίστηκε μέχρι την Εποχή του Σιδήρου, μειώνοντας όμως στις αρχές του 1900. Το πρώτο και πιο αναφερόμενο κίνητρο για αυτή την πρακτική ήταν η ωραιοποίηση, με σκοπό να ενισχύσουν την προσωπική τους ελκυστικότητα.
Η μέθοδος αφαίρεσης των δοντιών ποικίλλει, καθώς οι βόρειες φυλές χρησιμοποιούσαν μια πιο βάναυση τεχνική, ενώ οι νότιοι προτιμούσαν μια μέθοδο με τη βοήθεια νήματος. Οι κοινωνικές αυτές πρακτικές, που φαίνεται να περιλάμβαναν και μία ιδέα θάρρους, προσδιόρισαν τη διαπροσωπική έκφραση και την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας.