Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στις Ζαράκες – «Όλοι είναι στους δρόμους»

Ο βραδινός σεισμός δημιούργησε νέα προβλήματα.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων καθώς ο νέος σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/11) στην Εύβοια μεγέθους 5 Ρίχτερ έφερε νέα προβλήματα.

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός, ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα καθώς «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρώην ο σεισμός σε σπίτια σχολεία κι άλλα κτίρια. Όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους γιατί φοβούνται να μπουν μέσα στα σπίτια τους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. “Υπάρχει ανησυχία, αλλά το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία”, είπε χαρακτηριστικά.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία


Αύριο, Τετάρτη (30.11.2022), θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, καθώς και στο Δήμο Καρύστου με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου.

Ε. Λέκκας: Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και πρέπει να περιμένουμε

Περιπλέκεται η κατάσταση μετά τον βραδινό σεισμό το μέγεθος του οποίου ήταν τελικά 5,2 Ρίχτερ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος ΛέκκαςΔεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ο αποψινός, η περιοχή είναι αχαρτογράφητη σεισμολογικά και θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου τόνισε ο κύριος Λέκκας και δεν απέκλεισε ένα νέο ισχυρότερο σεισμό. Η εκτίμησή μου είναι πάντως πρόσθεσε ότι δεν θα έχουμε μεγαλύτερο σεισμό αλλά πρέπει να περιμένουμε. Κάλεσε τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και προσεκτικοί και να μην πάνε αύριο τα παιδιά της περιοχής στα σχολεία.

Δείτε επίσης: Νέος μεγάλος σεισμός στην Εύβοια – Έντονα αισθητός και στην Αττική

Loading