Σκάνδαλο απομάκρυνσης ΛΟΑΤΚΙ+: Νεαρός από τη Βενεζουέλα βρέθηκε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ

Σκάνδαλο απομάκρυνσης ΛΟΑΤΚΙ+: Νεαρός από τη Βενεζουέλα βρέθηκε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ

Σοκαριστική αποκάλυψη: ΛΟΑΤΚΙ+ άνδρας από τη Βενεζουέλα βρέθηκε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ διεκδικούσε άσυλο στις ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος Ρέιτσελ Μάντοου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στο κανάλι MSNBC, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης την υπόθεση ενός 23χρονου γκέι άνδρα από τη Βενεζουέλα, ο οποίος απελάθηκε χωρίς την απαιτούμενη διαδικασία από την κυβέρνηση Τραμπ. Το όνομά του είναι Άντρις, επαγγελματίας μακιγιέρ, και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε μεγάλη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Η δικηγόρος του, Λίντσεϊ Τοτσιλόφσκι, δήλωσε ότι ο Άντρις απομακρύνθηκε βίαια από τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς δικαστική ακρόαση.

Η Τοτσιλόφσκι αναγνώρισε τον Άντρις από το μικρό του όνομα και παρουσίασε φωτογραφίες του στην εκπομπή. Η απόφαση να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά του έγινε λόγω της αποκάλυψης που είχε ήδη γίνει σε εσωτερικό έγγραφο της κυβέρνησης. “Είναι σημαντικό να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ποιος είναι ο Άντρις, γιατί είναι άνθρωπος”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο Άντρις είχε φτάσει στις ΗΠΑ ζητώντας άσυλο, αλλά συνελήφθη επειδή τα τατουάζ του θεωρήθηκαν ένδειξη σύνδεσης με συμμορίες, κάτι που η Τοτσιλόφσκι απορρίπτει ως αβάσιμο. Τα τατουάζ του είναι συνηθισμένα και δεν παραπέμπουν σε εγκληματική δράση.

Η κατάσταση της κράτησης του Άντρις είναι απελπιστική. Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τη φυλακή για κακομεταχείριση και περιορισμούς στην επικοινωνία. Οι κρατούμενοι, ιδίως οι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, με κινδύνους αναγνώρισης και στοχοποίησης.

Η υπόθεση του Άντρις αναδείχθηκε σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την πολιτική μετανάστευσης της κυβέρνησης Τραμπ και τις διαδικασίες απέλασης. Η Μάντοου τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι “το νομικό επιχείρημα της κυβέρνησης ισοδυναμεί με διεκδίκηση ανεξέλεγκτης εκτελεστικής εξουσίας”.

Η δικαστής Πατρίσια Μίλετ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν καλύτερα τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου από ό,τι την κυβέρνηση Τραμπ με τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα, προκαλώντας σοκ στο δικαστήριο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play