Σλοβακία: Αποζημιώσεις σε πολίτες για πρόστιμα μη τήρησης μέτρων προστασίας στην πανδημία

Σλοβακία: Αποζημιώσεις σε πολίτες για πρόστιμα μη τήρησης μέτρων προστασίας στην πανδημία

Σλοβακία δημιουργεί ταμείο αποζημίωσης για πολίτες που επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η Σλοβακία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου που θα συγκεντρώσει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση πολιτών στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα λόγω της μη τήρησης των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Το σλοβακικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο με 78 ψήφους υπέρ έναντι 66 κατά, με την πρωτοβουλία να αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβληθεί περίπου 65.000 πρόστιμα για μη χρήση προστατευτικής μάσκας ή για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ δεν καλύπτονταν τα γεύματα κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε καραντίνα. Οι αιτήσεις για αποζημίωση θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία, ενώ η σημερινή αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει το νομοσχέδιο ότι επιβραβεύει όσους αδιαφόρησαν για την υγειονομική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο υποστήριξε τη θέση του προεδρεύοντος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τις αποζημιώσεις προς στρατιωτικούς που αποπέμφθηκαν λόγω άρνησης εμβολιασμού κατά της Covid-19. Στην Κάτω Αυστρία, η ακροδεξιά με τη στήριξη των συντηρητικών έχει επίσης δημιουργήσει ένα παρόμοιο ταμείο, με κεφάλαια 31,3 εκατ. ευρώ, για αποζημίωση πολιτών που έχουν αναφέρει παρενέργειες από τον εμβολιασμό για την Covid-19.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play